KAMU YANG SUKA SAYA

16 Mac 2012

Pelik

Salam Jumaat. Salam Ceria. Semoga murah rezeki kalian hari ini. Amin.

Satu cerita kelakar bagi sayalah berlaku pada malam tadi. Adik tengah saya dan BIL saya ke Bandung. Memanglah sebelum ni dorang pernah gi Bandung tapi banyak tempat yang dorang tak pergi tapi saya dah pergi. T__T

Sebelum pergi memang dah bagitau tempat-tempat menarik yang dorang kena singgah terutama tempat makan. Sebab makanan kat Bandung..sedap-sedap bangat dong!

Dijadikan cerita, BIL saya ni call lagi..tanya mana tempat makan yang best kat Bandung. Memang lemau adik tengah saya ni. Dah bagitau tapi masih lupa. Sayapun dengan bangga diri ceritalah bagai nak rak.

Nak ke KAMPUNG DAUN  jauh katanya. Mengejar masa yang terhad. Nak makan kat pondok-pondok cam yang kami pergi dulu jugak. Alih-alih BIL suruh saya berbual ngan pak supir sudahnya.

Pak Supir : Dimana ya tempat makannya?

Saya : RESTORAN RM. SUNDA KELAPA GARDEN pak....

Pak Supir : Itu dimana tempatnya? Jalan apa ya?

Saya : ?????Enggak tahu pak..rasanya atas sikit dari Chow Kit Cihemplas..

Pak Supir : Okay..enggak apa-apaan. Bye.

Saya : Aku orang Bandung ke dia orang Bandung????(^__^)

Saya jadi pelik sebab orang Bandung tanya saya alamat tempat makan tu..hik..hik..hik..kelakarlah pulak. Mentang-mentang dah 2-3 kali pegi..dorang ingat saya dah hapal jalan kat Bandung kot. 

Moral of the storynye...lebih baik cari pak supir yang pandai serba serbi. Dari segi tempat shopping..tempat menarik..dan tempat makan. Tidaklah kita membuang masa tumpang dorang sesat carik jalan nanti.

Dan lagi satu..bersedia dari kat Malaysia lagi. Korang jangan segan silu mempergunakan Pak Google tu. Suruh jek dia cari apa yang korang nak.

Lepas ni..agak-agak..bolehlah saya jadi pemandu pelancong ke Bandung...hahahahahaha....

Pada sesapa yang nak amik saya jadi pemandu pelancong nak melancong ke Bandung..bolehlah pergi tempat-tempat makan ni..saya bagi alamat sekali. Tunjuk jek kat pak supir tu...kalau dorang tak tau jugak. Korang suruh stop mobilnya..carik supir lain...hahahahahahha...gurau jumaat ek!

Tempat-tempat ini berdasarkan pengalaman saya....

 Jl. Sersan Bajuri Km. 4,7 No. 88 RR1 – Bandung
Phone: 022-2787915, 2784572, 2784573
 
 Jl. Dr. Setiabudi, No.5, Setiabudi - Bandung
Phone : 022-2031340
 
Jl. Pasirkaliki No. 189 Cipedes Sukajadi Bandung Jawa Barat
Phone :  022 6120169
 
 Alamat tak jumpa. Tapi kalau korang pi Rumah Mode..Pak Chi Med ni sehalalah jalanya..
 
SAPU LIDI
Jl. Cihampelas 7 - Bandung
Yang ni suggestion dari teman saya. Makan ala-ala tepi sawah gitu
 
Harap-harap berguna untuk anda semua. PEACE (~_^)










 

8 ulasan:

:: Mrs.Eady :: berkata...

teringin nak pegi bandung :)

.: iEyLa :. berkata...

hakhak..silap2 akk yg jd pak supir pasni..haha

*SiRibenMerah berkata...

bandung mmg best~ hehehe

atuk berkata...

Assalamualaikum Alin

ini memang layak jadi pemandu pelancung...he he

munna berkata...

wah!.. wah!... dah boleh jadi duta Bandung ni Alin

ratusiput berkata...

bkn kate adik alin..kalau ratu pun sbelum pegi servey mcm2.tanye org itu tanye org ini..bila sampai sana mmg blur hehe..

Liza Razak berkata...

laaa...pak supir pon x tau jalan...adeh la...akak jadi tourist guide la mcm ni :)

Rozita berkata...

Wahhh bisa jadi tourist guide ibuk

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...