KAMU YANG SUKA SAYA

05 Oktober 2011

Danga Bay

Sambungan entri tentang Johor ini akan lebih panjang berjela...
Segala perancangan berubah.Kami menginap di Kharina Homestay cuma semalam jek. Gara-gara salah faham. Tapi takpe..pengalaman mematangkan diri.

Kami akan ke Johor Bahru pulak. Nasib baik EN. LAZA (ex-bos) saya ada di JB. Saya calling-calling suruh carik hotel yang lumayan murah. Alhamdulillah dengan bantuan ex-bos saya, kami terus ke Hotel Rasa Sayang. Bolehlah...dari takde..sebab emergency.

Usai check in + mandi-mandi kami keluar pi Danga Bay. Berada di sini..seolah-olah saya berada di Bandar D'Jakarta. Ecehhh!!!teringat Jakarta plak. Pertama kali di sini...perasaan teruja + best + rindu Sg Buloh...hehehe..

Sebenarnya yang seronok ...budak-budak jek..sebab ada macam-macam mainan..ala-ala funfair. Memang Balqis & Qayyum dah merengek-rengek tak sabar nak mulakan permainan dorang. Tapi kena makan dulu.


Welcome to Danga Bay!


Kami menjamu selera kat Ikan Bakar Danga Bay tu. Ramai yang cakap..naper tak pi Singgah Selalu. Maaf kami tak sedar.

Dari 5* saya bagi 2 1/2* jek untuk makanan laut kat sini. Dahlah mahal..tak berapa sedap plak.

Masa kami makan ni..EN. LAZA (ex-bos) datang ngan kawan dia. Mahu berjumpa ngan kami saya. Ingatkan nak ajak makan + suruh belanjer...hehehehe..tapi dia nak cepat. Mekacih za..sebab bantu saya.

Balqis + Qayyum + Poksu Faris. Dorang ni jadi tak tentu arah..sebab banyak sangat benda nak main.

Yey!!!its me...

Sila lihat wajah anak bujang saya yang seposen itu. Tengah bermuram durja. Tak sabar nak meng'enjoy'kan diri sendiri...

Yey!!!Kami nak naik train yang very the lembap. Adohyaiii...bila mau sampai nih..

Apapun kami enjoy that night. Sudah lama tidak berjimba-jimba sebegini bersama-sama makcik-makcik saya yang diva tu.

Balik hotel terus hanyut....ngantuk sehhhh!!!!

13 ulasan:

mamaNoriz berkata...

say duk johor ni pun jarang ke sana...

mmg makn situ mahal kan...
pasni kena ingat makan kat Senibong klu nak cari seafood k :)

abah khalisha berkata...

BAha tk pernah sampai lagi ke Danga Bay lagi

Amy Syaquena berkata...

Amy x pernah sampai ke situ lagi walaupun banyak berulang alik ke johor tengok projek tapi sekali habuk x lepas ke sana lagi huhu...

miloais berkata...

iols pun tak penah gi danga bay lagi...
but my hb penah pegi
crowded katanya...
tak tau lah - may be sebab weekend kot!

munna berkata...

tak pernah lagi sampai johor .... bila ekk nak pergi johor...

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ berkata...

bile la nak sampai sini kan...
huuu...

Ati Masrif berkata...

cantik sekali...

bilalah nak mai situ

SIL ada tgl di sana :)

adarnadzmie berkata...

suke kan berjimba2 ngan famili...hehe..

akak tak kenai alin td tau... dressing dah lain ke???... hehe
comey jer...

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine berkata...

saya walaupun kampung atuk n nenek kat jhr tapi xpernah sampai lagi danga bay... sedeynyeee... hehe

makdara TERdiva berkata...

wah! bestnye..
last pg danga bay ujung thn 2009 kot.. :)

h4ni3 berkata...

ramai tu ahli rombongan
saya ni anak johor.. tp danga bay tu pun dengar nama jer.. tak penah sampai pun
hehe

Zoe berkata...

Danga Bay dulu meriah,skarang macam ala-ala kasim je aku tengok

ibuintan berkata...

Danga Bay... mahal makanan kat sana

last pergi hujung tahun 2009

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...