KAMU YANG SUKA SAYA

30 April 2012

Selera Jepun

Hari terakhir di bulan April. Bulan penuh makna.
 
Minggu lepas jalan-jalan kat One Utama. Sebab utama nak pergi JJ. Bukan nak beli apapun..saje jalan-jalan ngan Encik Suami.

Perut lapar. Kami singgah food court JJ. Lihat Japan Bento (Nasi berlauk)...macam berkenan jek. Memang saya bukanlah fanatik masakan jepun..tapi kalau Teppanyanki memang saya suka. Sekarang ni susah nak dapat tukang masak yang hensem kat Teppanyanki. Bukan saya yang kata ek...Encik Suami yang kata. Kalau saya ajak makan kat Teppanyanki, mesti dia nak tengok tukang masak dulu samada ensem ke idak. Yelaa...sekarang ni bukan orang kita yang masak tapi kebanyakkannya orang asing.

Disebabkan mood Jepun sudah mari. Saya pilih Saba Mackeral Don

 
Kalau letak sambal tumis lagi sodapp...hehehehehe...Sebenarnya dulu saya penah masak MACKEREL nie...tapi versi melayulah...bukan versi Jepun. Kali dah berlegar-legar dlm otak nak masak apa plak T__T

"Gendang gendut tali kecapi
Sudah kenyang senang hati"
 
 My syiling Machine

Pertama kali lihat ada mesin syiling nie. Ingatkan mesin syiling bank. Rupa-rupanya kalau korang terlalu banyak syiling then korang nak beli barang kat JJ korang tak payah bawak duit kertas. Korek jek duit tabung anak korang then tukar ngan voucher JJ. Terus boleh shopping. Duit tabung anak korang tu jangan lupa ganti plak ngan duit kertas korang tau.

Dalam otakpun dah berlegar-legar nak buat apa ngan syiling yang berlambak kat umah tu. Kalaulah semua shopping mall ada mesin syiling ni..alangkah bahagianya....

10 ulasan:

Kakzakie berkata...

Kakak rasa buat masa ini JJ aje yg provides mechine syiling macam nie...

Chenta Eyfa Najibrz berkata...

akk pun suke teppayaki..x kire encem ke tak tukang msk yg penting cedappp..hehehe

kasihredha berkata...

ada mesin ni senang le kan
kat rumah ada duit syiling

MrS. F!zA berkata...

lum pnh nmpk lg machine ni kt jusco..menarikk jgk ni..hehe

ieda berkata...

alamak tepayaki kan ..
dah lama x makan
memang macam makanan jepun ..
adakalanya konpius nak makan ;)

Azian Elias berkata...

betul tu tau.. kalau dapat jumpa org hensem or org cantik, semuanya jadi best.. hati senang je..hee

Mak Lagenda berkata...

Hurmmm..selera kami anak beranak kat umah ni, mmg x bleh terima masakan jepun...tak tahulah kenapa.

Sebab kami ni org kampung kot. Hik hik hik

ibuintan berkata...

wah... buleh gitu pulak ye, hahaha sian tukang masak yg x ensem tu, tentu teppayakinya tak laku

gadisBunga berkata...

mesin syiling tu menarik kan?

- dieyana - berkata...

nampak sedap juga nasi tu, dieyana suka kalau tepanyaki, tapi lama dh tak mkn....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...