KAMU YANG SUKA SAYA

08 Disember 2011

English Home Style Part 2

Salam para sahabat yang saya kasihi. Mudah-mudahan kalian berada dalam keadaan sihat walafiat.

Ampun maaf sekiranya ada yang ternanti-nanti entri terbaru saya. Kat opis agak kesibukan sedikit disamping mata-mata bos yang agak liar melilau. Nanti tak pasal-pasal kena potong bonus plak..maklumlah...dah ujung-ujung tahun niekan...Kat umah plak..tengah tunggu  BIL settle bil intenet baru boleh bertenet..hehehehe..

Jom kita menggembarai kisah  English Home Style mak saya...

Seperti yang diketahui..rumah mak saya ada 4 ruang tamu..kali ni saya tunjukkan ruang ke 2 rumah mak saya. Harap-harap Citarasa Rinduan a.k.a Ayu sudi usher-usher line ek..
Tengoklah! Sampai pintu pun kena abdikan diri dicat putih.
Inilah ruang tamu ke 2 mak saya. Ruang makan..bersebelahan ruang tamu pertama. Pada asalnya kerusi makan ni diletakkan di ruang tamu ke 3 (next entry ek) tapi ruang tu agak sempit dan tidak selesa. Dengan kepakaran abah saya renovate ruang tamu 2 & 3. 
Troli tu asalnya kaler coklat. Cam biasalah..orang terlebih kreatifkan....mak cat putih. hantam sajalah mak..janji mak bahagia.
Nie lagi satu mangsa keadaan (^_^)
Abah tengok sambil geleng kepala :)
 Gambar tuan rumah haruslah ada ye :) bersama geng marhaban (^.^)
 Gambar anak-anak tuan rumah pun haruslah ada..tapi gambar yang masih tak update sebab anak-anak kedekut duit nak cuci gambar...hehehehe..
 Kalau takder yang tergantung kat umah ni memang tak sah! sampai abah bising asik ketuk sana..ketuk sini. Tapi mak ketuk paku sendiri tau...
 Atas tu pun jadi gantung. Tak baik membazir kata mak..
nampak tak ruang sebelah sana? tulah ruang tamu yang pertama....tak taulah apa motif mak suruh abah buat tingkap kecik tu... 
Memang merata mak saya cari barang-barang kesukaan dia untuk merealisasikan impian dia..tapi taklah beli sekali gus. Beli sikit-sikit dan mak saya suka reka-reka sendiri.

Pada yang sama minat ngan mak saya..bolehlah cari-cari barang tu kat Romantika @ Plaza Alam Sentral. Memang murah dan berbaloi barang-barang kat situ.

17 ulasan:

ibh berkata...

Hadoiii...gila sue tgk rumah mak Alin...Agak2 kalo sue cat pintu rumah color putih..mcm mana lah reaksi hb kan..akakakkakakaa..

Dalila Hamid berkata...

serba serbi english stail... pandai menghias....

Nens Collection berkata...

cantik!!
mmg berseni mak akak ni..
hehe..anak2 dh besar..dr duk bosan kt umah..baik deco rumah..macam mak sy jgak ler..

*Ms.Serry Shah berkata...

cantiknye rumah... kemas je... tk sabar nak tngk ruang tamu yg lain pulak

KOALAJEPONG berkata...

ffuhhh...kretip btl mak alin...kalau ina ada peluang smpi umah mak alin, paling risau ngam iyad...kecut perut..hik2..

aanie berkata...

kreatif la mak alin...sukerr...
nanti sy akan terjah sana jugak....thanx..

| SUE | berkata...

wow cantik...
kita suka juga, tapi husben lak tak suka... jadiknye ngusha rumah org je la...

eni osman berkata...

mmg mak Alin pandai hias...dan rajin...english habis....:)

ratusiput berkata...

kat jb pun ade romantika tu kat plaza angsana.mmg murah kalau nk bli brg2 ala2 vantage ni.murah2.kalau pecah pun takla rase ralat sgt.uish mmg kreatipla mak alin...cantik...bersih je umah.berseri2.

Masni Syafie berkata...

cantik dan menarik =)
anak2 tgh membesar, so xboleh nak deco lebih2...hehe

minat sgt...

Yan berkata...

boleh bukak kedai decor kalau cam ni Alin..

kakyon berkata...

rumah besar dan cantik.semuanya english style.kreatif sungguh mak alin.

Pia berkata...

"akak pun suka jamu2 mata kat romantika alam sentral tu nak banding ngan rega kt kk home deko tu mahal sikit...tp akak tk beli pun sbb akak tk suka english stail ni(buat ms ni lah).Rumah mak kamu besar sbb tu tk jadi hal,ada kwn akak ni rumah teres jer, dah lah tk berapa besar di hias ala2 e.stail ni..alamak...nak masuk rumah dia pun pikir 2,3 kali sbb sesak ngan brg2 hiasan..respect lah dgn org yg suka stail ni sbb diorang ni mmg kompem rajin giler..."

yaya|azura berkata...

Terasa nak komen ^_^

Memang cantik dan kreatif. Suka! .. Tapi nak tanya satu je .. kenapa set meja makan tak cat warna putih gak? :p

Kirim salam kat mak ye. :)

Chenta Eyfa Najibrz berkata...

AWESOME tol la mak lin...hehehe..

Citarasa Rinduan berkata...

assalamualikum sue..

wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh..mmg mabeles lah citarasa mak sue..
ayu tabik toing2!!!!!!..

bila agaknya ayu dapat jumpa mak sue ya,nak cium2 tangan dia..kalau dapat pipi dia...

sbb dia sangat berkebolehan...thanks ya, syer entry ini

(PS: baru balik majlis kawin di senai,jb.. tiba2 nampak entry ini.. rupanya dr tahun lepas sue dah syer.. hahahah..)
teruknya aku

Citarasa Rinduan berkata...

###alin,..

ayu salah tulis nama kan?? alamak..
sorry. ayu minta maaf alin

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...