KAMU YANG SUKA SAYA

02 Disember 2011

Konsep Inggeris @ Vantage

Mak saya memang sukakan bunga-bungaan. Dalam mencari identiti menghias rumah kesayangannya..idea berkonsepkan Inggeris menjelma disaat-saat konsep itu sedang glamer.

Bermula dari tahun 2009 hingga kini, sedikit demi sedikit Mak saya mengumpul hiasan bertemakan Inggeris @ Vantage.
Ruang Tamu Pertama

Rumah Mak Abah saya ni rumah kampung jek..Rumah asal rumah atas bawah (atas papan/bawah pun papan..ahakss!)

Kemudian..dengan kepakaran Abah saya..sedikit demi sedikit buat rumah batu plak. Makan tahun jugak nak siap. Bila rumah buatan sendiri ni..boleh jadi besar + boleh ubah sana sini + boleh tambah sana sini. Macam rumah mak abah saya. Dari 1 ruang tamu..dah jadi 4 ruang tamu. Rakus sungguh mak aku nih..


Counsel Table tu asalnyer kaler coklat (jati) tapi dek sebab aura Inggeris..mak cat sendiri ngan kaler putih. Sama ngan kerusi tu. Asalnya kaler gold. Bosan nampak buruk..mak cat putih jugak.


 

Semua deco ni Mak buat sendiri. Mak saya kreatif orangnya. Dan pembersih orang jugak.


Almari kesayangan mak saya :)
 Kalau pi kenduri kahwin yang dapat door gift bertemakan Vantage...memang mak saya LIKE!
Penuh rumah mak...


 Gambar Raya 2009




 Gambar kahwin  Mak ngan Abah 33 tahun yang lepas..

Nanti saya buat entri untuk Ruang Tamu Ke 2, 3 & Ke 4 pulak ye...

46 ulasan:

abah khalisha berkata...

boleh mak punya taste..hehehe

adarnadzmie berkata...

cantiknyaaa umah mak alin... memang kreatif la...

Nens Collection berkata...

sama mcm mak kite..sejak2 anak dh besar ni..sedap die deco umah..ni dh tempah suh beli langsir vantage kt kamdar..hehehe;)

...mommy jue... berkata...

cantik rumah.....

Myra Jay berkata...

Cantikkkknyerrr.
Pandai hias :)

Myra yang sama tang perabot English dan kapet gebu kaler merah :)

cik panadol berkata...

wah...mak akak same mcm ibu sy...suke english style ni...dah mmg trend skrg ni kan style ni....

dl ibu menggila perabot jati...tp dlm setahun lbh ni dia dah start menggila english style ni pulak....

sy tak minat style english ni...serabut hehehe...

Dalila Hamid berkata...

alin... cantiknya rumah mak alin ni... kreatif... sesuai utk utk citarasa mereka.... sejuk tgok

ziana berkata...

Cantiknyer Lin, Bila dia nak datang deco rumah akak pulak

Citarasa Rinduan berkata...

wahh

alin.. thanks sbb sudi tinggalkan jejak ke blog ayu..
nak boh blog alin ke blog ayu..
dalam member blogger

lagipun daku terpikat dekat mak kamu..
sangat kreatif lahhhhhhh..
i like..
sok tunggu entry selanjutnya..
jeng2

LydSunshine berkata...

Amboi, 33 thn dulu mak dia dah masuk magazine. Cayalah.

diana berkata...

gaya inggeris di kampung..
wah!!hebat tu..
boleh masuk majalah tiga nih..
hehhehe

alin berkata...

cantik sangat333!!!! :D

munna berkata...

cantik rumah mak Alin..pandai dia deko2

Alin Marlini berkata...

Abah : mak-mak katakan..hehehe

Kak Normi : mekacih..anak dia je tak kreatif..

Nens : kekekeke..citarasa mak kita sama

Mommy Jue : mekacih

MJ : pun minat English style ek..

Panadol : akak pun tak berapa suker English style ni..

Dela : ops..tak leh sepah2..nnt mak bising..hehehe

Alin Marlini berkata...

Ayu : hahahahaha..terpikat sudah..sabar ek

Kak Ziana : boleh je kak..anytime..

Lydsunshine : heheheheh..giler glamer tuh!!

Diana : heheehehe English Kampung..

Alin : thanks

Munna : mak Alin memang suka hias rumah. Anak dia jek tak ikut jejak

miloais berkata...

cantik beb...
kreatif mak uols ni...

Chekgu Azrine berkata...

fuhh.. cantik sangat.. seyes.. pandai mak u decorate..

yan berkata...

sure menggigil masuk romantika ni..hee

Bui Junaidi berkata...

cantikkk..mmg terpukau tengok..bui pun suka tema inggeris ni..

Hanis Azla berkata...

cantiknya rumah.. nampak bersih dan kemas.. org pembersih sesuai sgt dgn konsept putih ni kan..

Lady Ija berkata...

cantiknye rumah

aanie berkata...

kedai top ten pun murah jugak.....tp tengok design jugak la...

aanie berkata...

cantiknya rumah.....kalah eric...hehe...
sy pun suka english style camni...tp kosnya byk tak?

anitadiana berkata...

kelasssssssssssssssssnya mak alin....

nadilah berkata...

salam kak, maaf dila menyibuk ..memang teruja tengok hiasan rumah kak tu. Kalau dila kawin esok2 nak panggil kak hias macam rumah kak tu la boleh ?

eyndayusoff berkata...

Bersihnya rumah... bestnyer... kagum dgn wanita yg pandai jaga kebersihan & susunatur dlm rumah :-)

kakcik berkata...

Cantiknya rumah Alin dan mak Alin sungguh rajin. :)

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine berkata...

wah.. nampak mewah giler rumah tu kak.. bper riban abis ek :)

shark berkata...

inilah org cakap rumahku syurgaku..
rasa cam nk ofis kt umah jer kalu camni:)

JHaZKiTaRo berkata...

salam kenal.. jemput singgah blog hamba (Aku Sebutir Pasir) kalau nak baca pengalaman hamba kembara ke 46 buah negara.. :)

Pia berkata...

"wahh cantiknya rumah mak alin...kalau rumah mak camtu tentu rumah anaknya pun cantik..mmmmm..akak lak konsep 'ikut dan' ajer,english buat ms ni langsung tk minat..thn2 akn dtg tak tau la kan..kot2 hati berubah..."

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) berkata...

cantiknye dik.. tapi kalau akak buat alamatnya anak2 akak pecahkan semua barang2 tue

Ummi Talhah berkata...

tenang je tgok deko umah mak lin nii...memg cun leee

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ berkata...

comel la, kemas aje..
ghajen makcik deko² yer...

suke tgk.. =)

CIK JATT berkata...

cantiknya rumah mak alin. series kagum tengok

Miss b berkata...

cantik mak awak deco.

umah i sepah. haha. x mampu la mak nak update cite sal umah.

kekeekekekkee

Intan Zulhilmi berkata...

sangat cantik...rajin menghias rumah...umah pn cantik and kemas jek...suke tgk...

Mia Liana berkata...

wahhh cantiknya umah family alin... :) rumah alin macam mana pula la ya...

ibh berkata...

Wahhhhhh...vantage la...Sukaaa.. Sue suka juga nak wat deco ala vantage, tapi cik abe tak minat..huhuhuhuhu

bdk johor berkata...

wahhhhh!! cantik ar. raya tahun depan boleh lar datang umah mak Alin kan..kan..kan!!
hahaha

kakchik@ella berkata...

Inggeris-Vantage cantek!! KC pun suka.

Pondok Usang berkata...

sgt indah dan kreatif!

ratusiput berkata...

ratu mmg salute kat mereka2 yg ade rumah berkonsepkan hiasan inggeris ni sbb hanya org yg sabar...kreatif dan pembersih je boleh ade hiasan camni...mmg cantik rumah mak alin..

Hasrina berkata...

bekenan sangat dengan langsir tu

~~Ap Hasnida~~ berkata...

kak..giler cantik..ai nk uma mcm ni....boleh deco tuk uma ai x??huawawawaw

- dieyana - berkata...

alin, saya sangat2 kagum dgn mak awak! kirim salam kat mak ya! kalau rumah kat kampung, ayah saya yang suka kodek2 bab hiasan dalaman ni....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...