KAMU YANG SUKA SAYA

29 Disember 2011

Penang (^__^)

Salam Khamis semua..maaflah jarang ke udara (baru sehari jek)..mood kepenatan :)

Sebenarnya saya baru pulang bercuti 4 hari 3 malam. Cuti-Cuti Malaysia. Kami bercuti ke utara. Negeri yang hampir 6-7 tahun tak jejak.

Mari kita mulakan persinggah pertama kami. Penang :)


Memulakan perjalanan jam 7 pagi, Jumaat 23 Disember 2011. Sampai di pulau lebih kurang jam 12 tengahari. Tempat pertama dituju kedai jeruk. Cuci-cuci mata tengok asam jeruk yang warna warni tapi tak berani makan banyak nanti sakit tekak.

Kami sekadar bergambar di hadapan Pasar Chowrastar (^_^)



Mak bapak memang seronok berjalan. Jalankan..sapa yang tak seronok. Mak bapak sibuk memanjang carik rezeki..sesekali berjalan makan angin mestilah hati gembirakan. Release tension. Hilang bebanan keje. Baru ko keje kerani cabuk..kalau ko loyer ...tak tahulah camner..hehehehe...

Anak-anak moody..mabuk kete kekonon..padahal tak dapat apa yang dihajatkan...huhuhuhu..


Pengidaman mak buyong harus dituruti. Pengidaman mak abah pun lagi wajib follow...


Depan gerai Cendol :)


Cantikkan kaler-kaler asam jeruk ni..macam-macam adaaaa.....beli untuk kengkawan opis jek :) Tapi bila lihat hari ini nyesal tak beli asam kelubi itu (:

Okay..sekian entri permulaan Cuti-Cuti Malaysia saya. Kita bersambong dikemudian hari. Harap tidak jemu menunggu.

16 ulasan:

ziana berkata...

Lin, dah besar perut adik...azi tak ikut ke??

norh berkata...

next time kena try jeruk pak ali, tak rasa sakit tekak.. :)

Sya Syazana berkata...

syok la jalan penang :) pekena laksa penang takk?

.: iEyLa :. berkata...

uwaa....teringin la plak jeruk2 tuh..
dlu time study klu classmate sorang tu blk penang mesti ade sebungkus tuk kami satu blik.. :(

Eera Shera berkata...

jeruk utk sy ade x? hehe ;)

aanie berkata...

sy g penang ari tu borong jeruk sekilo2.....pas makan, sakit tekak....hahaha.....

~aSFaLiZa~ berkata...

salam. saya dah reply komen pasal apam. wah best la cuti2 malaysia

Alin Marlini berkata...

Kak Ziana : 5 bulan kak..tupun mak kt kecik jek

Norh : kitaorg redah jek tak search pun..

Sya Syazana : tak sempat nak usher2 laksa pun..

Ieyla : meh dtg umah nak makan jeruk..

Eera Shera : meh dtg umah akak..

Annie : byk klorox kot..hehehe..tu yg sakit tekak

alin berkata...

besnye g melancong..huhu..bes jugak jeruk tu..hehe ^^,

eB ezrin berkata...

ajor eB pakai tdg g2 leh? eB suker la :)

eyndayusoff berkata...

Jiran pun baru balik dari Penang... pesan jeruk gak kat dia hehe..

adarnadzmie berkata...

wahhh...alin dah update pasal cuti2 yer...bestnya... syok kan jln2 kat penang...hehe

ibh berkata...

tuu diaaa..dah update cuti2 malaysia..(^_^). Sue tak pi cuti mana2 lagi..huhuhuhuh..bz hujung tahun.

Dalila Hamid berkata...

p penang.... kena singgh padang kota baru best... bukit bendera pun ok

CIK JATT berkata...

alin mai penang ker. mesti lepas ni ada entry penang hill lak:)

- dieyana - berkata...

seronoknya g jalan penang....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...