KAMU YANG SUKA SAYA

30 Disember 2011

Nasi Kandar Line Clear :)

Sambung marathon Cuti-Cuti Malaysia saya...masih di Penang.

Sebenarnya kami ke Penang ni tidak dirancang sebegitu rapi pun...main redahnya. Tu pasal tak buat research sangat pun. Mana tempat makan yang menarik..mana tempat berpossing yang menarik..semua main balun jek..ikut gerak kete driver jek..

Tak jauh dari Pasar Chowrastar tu..ada kedai makan. Cam syok jek..kami jalan kaki jek dari pasar tu..

Kami singgah makan tempat yang katanya glamer di Penang. Nak jugak makan. Nak rasa adakah sedap sangat nasi kandar Line Clear.

Sebelum sappedek..kami possing dulu depan kedai. Makan pun kena booking tempat dulu..sebab hari Jumaat full house.
Bersama Moksu, Adik Moon & Cik Jas (bekas penyanyi Samudera). Punyalah ramai menunggu nak dapat nasi. Tukang senduk nasi orang lama (OL)..semestinya keje sopan santunkan :)


Glamer Line Clear nih..ntah apalah artis banyak makan kat sini..lorong tikus pulak tu..hehehe..

Kepala Ikan Satu! Kalau berani trylah..satu kepala RM60-90...gerun nak makan...

Sambil order makan..possing dulu :)

 
Makan ramai-ramai..bayar sorang-sorang (^__^)

Macam-macam rumours dengar tentang Nasi Kandar Line Clear ni..tengah makan pun ada suara-suara sumbang cakap jumpa tikus tak?Ngeh!Ngeh!Apapun mulakan makan dengan Bismillah...
Nampak kucing-kucing atas atap tu? Tulah si penjaga ratoutile (tikus). Tertib jek kekucing tu landing atas atap tu...standby nak cari mangsa...good idea...

Sila lihat. Kami dah habis makanpun orang dok beratuk panjang lagik. Sampai keluar kedai. Sedap sangat ke? Mungkin bagi peminat fanatik Nasi Kandar..sedap kot..tapi bagi saya yang tak gemar sangat..kira okeylah....lebih kurang Nasi Kandar Maju Ahmad...hehehe..

Sekian.

7 ulasan:

Zareene Saifuddin berkata...

bagi zareene nasik kandaq line clear ni rasa dia so-so jek la... x boleh lawan nasik kandar kat alor star... kedai dpn pekan rabu tu.. pehhhh.... *aksi lap ailio*

atuk berkata...

Assalamualaikum Alin

dah masuk TV....gelemer ler...
saya pun mukin nak cuba juga kalau kesana..

Wassalam

ziana berkata...

Akak tak pernah try sbb berita-berita gutu la. Lin try tak KAPITAN? Akak g sana hari-hari kat situ..ayam claypot..sedap..

eB ezrin berkata...

eh kucing tuh, ingatkan tirai tadi. ekekekke
Happy holidays!
Happy New Year!

kakchik@ella berkata...

btl tu arlin. Pd KC nasik dia biasa2 aje .. dok kat lorong tikus lak tu. Nasi Kandar Line Clear kat Bkt Rahman Putra tu 10 kali ganda sedap dan bersihnya.

abah khalisha berkata...

lama dah abah tk balik penang ni..

Rozita berkata...

Nampak macam sedap je nasi kandar tu. Akak kalau ke utara punya nasi kandar, mesti cari kari telur sotong...sedapppp.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...