KAMU YANG SUKA SAYA

21 November 2011

Blog Alin Marlini kena removed? Gilaksss!!!

Terjelopok saya seketika tadi...

Mana idaknya...tetiba jek keluar nih...

"Blog has been removed"


Adohyaiiii....sampai hati Pakcik Google nak remove blog saya. Nak menangis sekejap tadi. Terus rasa give up nak berblogging. 

Sesungguhnya Allah tak suka orang yang mudah putus asa. Yup!!!!saya tak puas hati..saya terus berusaha mencari jalan penyelesaian..kalau tidak jiwa saya tidak tenteram nanti.

Mintak tolong kat kawan-kawan di twitter. Yang rajin layan saya CEROI & IEYLA jelah...

Sesaper pernah terjadi cam saya kena..meh try cam saya buat..

Jangan mudah gelabah @ panik..cam saya. Relaks. Search kat engine google korang. Banyak dah cara-cara mengatasinya.

Dan korang boleh follow bagaimana saya mengatasi blog yang kena remove ni..

Mula-mula pergi www.blogger.com dan login macam biasa. Akan keluar seperti dibawah..


Macam biasa..korang isikan email & password korang then sign in.


Akan keluar macam di atas. Isikan nombor telefon korang ex : 6017 xxxxxx. Google nak buat verification samada korang ni orang ke ataupun robot spammer. Pehtu klik Send Verification Code.

Akan keluar macam di bawah pulak..
Korang tunggu beberapa saat. Nanti Pakcik Google akan sms code tu kat handphone korang. Bila dapat code tu isikan kat ruang Verification Code. Klik Verify.

Then, akan keluar seperti dibawah..

Korang masukkan password korang. InsyaAllah...kalau ok..akan masuk balik ke dashboard blog korang. Dan hati berbunga-bunga semula sebab masih boleh terus berkarya.

Dan saya berjaya mencari jalan penyelesaian. Chayok!Chayok!

Terima kasih bebanyak pada IEYLA kerana berjaya mencari jalan penyelesaian di SUNAH SAKURA


11 ulasan:

eni osman berkata...

he he...kak eni pun pernah kena dulu...buat pula masa baru berblog...punya la sayang...frust giler jugak....rasanya mcm org mati laki aje...ha ha...punya la terok...try godek sana godek sini last2 dia mai balik....:)

Sunah Sakura berkata...

alhamdulillah... bagus2~ :)

Edina Kasyah berkata...

turn dina xsampai lagi ni , klu dh kena mesti lagi gelabah haha

tq sharing sis :)

Mama2Q berkata...

alamak...jgn la jadi camni...huhu

abah khalisha berkata...

rasanya mcm pernah terjadi kt abah..hehehe..tp abah cool je..

adarnadzmie berkata...

ya la alin.. semalam akak da nak jln2 kat blog alin... sekali blog alin kena remove... aikkk akak pun heran la... nape jd cam tu yer...

@}--niEra-- berkata...

huih,
cuak gak kalau jadik cmtu..nasib la bijak kan..
kalau tk frust ler =)

shah berkata...

kena hack ke

Rina Supian berkata...

Fuhh...gila cuak mcm ni...

Alin Marlini berkata...

Kak Eni : terkejut beruk kak...

Sunah Sakura : Thanks bebanyak..

Edina : baik carefull

Mama2Q : berjaga-jaga ..

Abah : abah mmg cool...ahakss

Kak Normi : Pakcik Google menci Alin kot..hahahahaha

kakyon berkata...

tak pernah kena lagi..klau kena dah tau camna nk buat..thanks alin..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...