KAMU YANG SUKA SAYA

27 Oktober 2011

Edit Gambar Dengan Picasa

Masih ingat dengan entri saya tentang POKOK BERAS?


Memang cantik pandangan..luas memandang..hijauuuuu.....tenangggg....


Pertanyaan dari rakan blogger bertanya jenis kamera yang saya guna?


Soalan dari UMMI TALHAH. Saya suka skodeng blog dia. Best! Tengok rumah baru dia. Rumah idaman saya masa pencen nanti..

Berbalik pada soalan dia tadi...Jenis apakah kamera saya?

Kamera biasa jek...bukan dslr pon...tapi kamera ni memang best!


Kalau nak tau Far..gambar tu telah diedit dengan PICASA. Tu yang gambar lagik cun..^_^

Gambar sebelum diedit


Gambar setelah di edit dengan PICASA

Amacam? tak banyak perubahan kan? Cuma nampak lebih fresh...hijau...

  
Panasonic Lumix DMC LS85 
(gambar curi dari pakcik google..sebab kamera asal dah burok!)


Far...kamera nilah yang dok harung ke sana ke sini..tupun pinjam abah punya. Ngeh!Ngeh!

Idaman hati nak beli DSLR yang paling murah tapi power. Ada ke? Sebab saya suka amik gambar. Selalu pujuk hati...sabar...satu hari mesti dapat.

3 ulasan:

BeaN MorENo berkata...

tak pernah guna..

Myra Jay berkata...

Kamera Lumix memang the best, tapi kamera cheq dah rosak...huhuuu

PinKy MoMMa berkata...

picasa? mcm menarik jer..leh cuba godek ni hehehe..

cantik gambar itu...tenang sgt ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...