KAMU YANG SUKA SAYA

08 Jun 2011

Saya nak RM5k boleh?

Semalam sebelum my bos bercuti..dia siap berpesan supaya email kat dia berapa increment yang aku nak..

Terkinja-kinjalah staff2 dia mendengar..

Pernah ke bos korang tanya korang berapa gaji yang korang nak? Selama nipun aku tak pernah..

Tapi tahun ni lain pulak gayanya..

Bos aku suruh kami fikirkan untuk 3 hari berapa kenaikan yang layak buat kami..

Pesanan akhir dia ...

"Cerminlah diri sendiri dulu sebelum buat keputusan"

Tak ke sadis bunyinyer...kah!kah!kah! Sila Jangan Ketawa.

Jadi, kami ada hari ni dan esok dah kena submit berapa kenaikan yang layak buat kami.
Korang rasa aku nak mintak berapa banyak ek? Kalau nak gaji 5k boleh tak bos? ^-^

Alin Marlini : nak gaji mengalahkan loyer plak....tapi angan-angan tu penting..

14 ulasan:

syrupmasin berkata...

haha..cermin lah diri..setepek kene :D

daisy berkata...

alahai comelnya bos awak..pinjam buleh?

ziana berkata...

Mintak jer RM10,000.00 abis crita..Cakap kat Boss tu dah pakai Cermin dah...Mirror-mirror on the wall who deserve more?

Alin Marlini berkata...

Sirup : camtulah gamaknya..kena sedar diri

Daisy : memang sgt comel...nak pinjam?hehehe

Kak Ziana : adohyaiii..tu tahap partner...kikiki

kasihredha berkata...

kalau 10x bercermin....10x jugak cermin tu kata 5k? hihi

bunga berkata...

hahahah..tapi untung gak ada bos tanya kita kan..haha..tappi mmg maksud tersirat bos ckpp

"Cerminlah diri sendiri dulu sebelum buat keputusan"

Mamachia berkata...

heheee, alah!!...boss ari2 dah tengok cermin, nak tngok pula RM5k tu bole...

AlinNilsa berkata...

wah minta jer bersesuaian dgn keje kiter...heheheh

Yong Sofea berkata...

alang-alang bos dah tanya tu, kata je 5 juta. hihik!

Yan berkata...

submit je. mana tau.,.hee

eynda berkata...

Mintak aje...dapat tak dapat belakang kira :-D

ieda berkata...

adehhhhhhhh ekekeke sila hantuk kepala ke dindingg huhuhu :))

munna berkata...

best juga dpt bos mcm tu....

makdara TERdiva berkata...

haha! pesanan tu yg rasa nak lempang diri sndiri..ekekeke!

kalau dapat rm5k tu leh la banje mcD :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...