KAMU YANG SUKA SAYA

06 Jun 2011

Melentur Buluh Biar Dari Rebungnya

Masihku ingat zaman kanak-kanakku...
Seawal usia 12 tahun mak ajar masak nasi..(awal ke?)
Dah pandai gosok baju...pendek kata boleh haraplah...
Tapi anak aku baru umur 10 tahun????

So, tak kira berapa umur anak anda..memang harus dilenturkan...

Hai...nama saya Fatin Farhana Balqis. Umur saya 10 tahun. Saya baru nak berjinak-jinak dengan dapur.

Memang aku tak paksa anak dara aku nan sorang ni. Dia kadang-kadang rela hati..kadang-kadang mengeluh jugak. Tapi dah anak pompuan..kenalah tolong Mama kan....

Sedang praktis potong bawang...

 Potong kentang plak...
 Inilah hasil dari pertolongan Balqis...Nasi Impit bersama Kari Daging..

13 ulasan:

kasihredha berkata...

chayokkk2 balqis
bakal calon menantu ni... :)

eynda berkata...

Alahai sejuk mata memandang :-)

ziana berkata...

Dah besar yer Lin, Si Balqis tuh..Harapnyer bolh la jaga kita sampai ke tua.. Criteria Calon Menantu dah list ke?

Yan berkata...

ALHAMDULLILAH.

anak akak yg lelaki pun suka ke dapur.

munna berkata...

untung ada anak dara dah besar.. boleh menolong di dapur

Mamachia berkata...

bagusnya ada yg tolong kat dapur..anak kita msi kecik lgi huahuaaa..

alin berkata...

kak alin buat sy lapar dgn pic yg last tu..huhuu...

Alin Marlini berkata...

Kak Kasih, Kak Ziana, Kak Eynda : calon menantu???kikikikiki

Kak Yan : lelaki pun harus kena turun dapur

Munna & Mamachia: tak lama lagi anak2 u all pulak

Alin : lapar???hehehe

notti netti berkata...

Uishh dah leh kawin nie....

AlinNilsa berkata...

anak dara dah besar....untung alin...

Amanda Eltiqaz berkata...

Hehe. bkn stakat rajin tlg mak ni, siap bergaya tukang masak lg tu.. =D

makdara TERdiva berkata...

sama dgn my farhana tu..bila rajin, takyah disuruh..tp bila malas..buat apapun taknak.. :D

...mommy jue... berkata...

rajin anak dara nie.... mudah2an rajin bpanjangan..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...