KAMU YANG SUKA SAYA

14 April 2011

Makan Besar di Bandar D'Jakarta

Sambungan kisah saya di Jakarta pulak...kami di Jakarta 2 hari 1 malam jek...

Makan malam kami di Bandar D'Jakarta. Sebuah restoran berasaskan makan laut. Memang lokasinya di tepi laut Jakarta. Laut di kota. Sangat menarik. Tempat ni ala-ala Muara Klang @  Jeram Sg Buloh.

Sungguh saya tidak mengetahui wujudnya tempat sebegini di Jakarta. Sangat best.


Di Jakarta kami menginap di Astol Marina Hotel..adik beradik Aston Braga Bandung jugak...
Inilah dia Restoran Bandar D'Jakarta. Malam-malam kat sini memang happening. Lokasinya di Ancol. Tempat tema permainan ala-ala cam Sunway Lagoon. Boleh lepak-lepak tepi laut sambil makan ambil tengok bot lalu lalang. Makanan kat sini memang mantap. Freshie lagi..Harga pun boleh tahan jugak..
3 bunga ni memang wajib berpossing. Lantaklah kumbang-kumbang yang 9 orang tu nak cakap apa. Dorang pun faham dah...hehehe...
Sementara tunggu makanan sampai..kami minum air kelapa dulu.  Perut pun dah bekeroncong bangat nih...
hambek!!melantak sampai pengsan...nasib baik tekak saya sakit dan saya jugak bukan jenis orang yang kuat makan...jadi..tidaklah rasa ralat sangat tak dapat rasa semua makanan kat situ..
Bergambar di depan restoran..tapi tak cukup korum sebab yang lain dah menuju ke jalan kebahagiaan.
Ish!ish! hangpa 3 orang lagikkk...

After makan-makan...tak tau mau buat apa kami terus pulang Hotel. Tapi yang pompuan jek..yang lelaki ada agenda mereka sendirilah...hehehehe...

Esoknya..pagi-pagi lagi kami ke Mangga 2. Tapi dek sebab masa 2 jam diberi sebelum kami terus ke airport Jakarta...gambar tak sempat nak amik sebab kecepatan waktu.

Sebelum pulang ke Malaysia..berpossing dulu dengan Pak Supir kami Pak Ikin & Pak David. Dorang ni memang baik. Semoga ketemu lagi.


Selamat tinggal Bandung & Jakarta. Pasti saya ke sana lagi nanti...

15 ulasan:

kakchik@ella berkata...

Malam Sabtu patut Arlin gi Kemang tau. Pastu kat Jakarta ada tmpt brnama Cilandak Town Square, kat situ ada restoran Melayu.

Try spa Martha Tilaar kat Jakarta tak? Ada pegi Tanah Abang? Tanah Abang lagi murah dari mangga dua tau Arlin.

norh berkata...

nikmatnya dengan makanan yg banyak macam tu..

Piasara berkata...

"eeeee,bestnya dapat jalan2 tengok negara org...teringin nak pergi sana..Insyaallah.."

aqishah berkata...

wah bestnya makan besar... mahal x

Yan berkata...

wahhh!!! meriahnya meja alin oiii.. tetiba mcm nak p indonesia je.

::Budak Degil:: berkata...

perrghh!...ni mau kasi tambah berat ke hapa?..uhuhuhu...sonoknye dpt pegi bandung...mesti byk air bandung kan kak..huhuh

Izan Ishak berkata...

seronoknya jalan2 jakarta ye kak alin... nampak happening sangat!

Ujang9897 berkata...

bestnya tgk negara orang

yg_indah berkata...

pesan mior:bykkan exercise;)

Alin Marlini berkata...

Kak Chik : kat jakarta ta jln st..sb habih ms kat bandung terlebih..smpt gi mangga 2 jek..tanah abg tak pi..tapi dulu masa 1st time pegi lah..

oranglidi berkata...

entah bila ada kesempatan nak pergi jakarta lagi...pergi hari tu tak puasa jalan sebab pergi bali...



New Entry: CHEAPSKATE.COM | THE BEST DEALS IN TOWN

Alin Marlini berkata...

Norh : tp dah sakit tekak takder nikmatnyer..

Pia : kumpul duit...

Aqishah : Kalau sendiri bayar..mahal jugaklah..disebabkan org lain byr..murah jek..

Kak Yan : JOmmm

Alin Marlini berkata...

dak degil : takder tambah pun..hehehe..org sana pun tak tau air bandung tu camner....

Ujang : memang best jang..

Izan : sgt happening

Yang Indah : hahahahahha..cakap sendiri...

topimagine berkata...

wahhh... sedapnye.... menyelerakan.. tros rase lapar... kalau ade rezeki nak g bandung gak la... :)

kasihredha berkata...

bestnya makan2 di Jakarta.
Akak dah lamaaaa sgt tak ke Jakarta.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...