KAMU YANG SUKA SAYA

27 April 2011

Jeruk Jambu from Tapah

Korang pernah makan Jeruk Jambu ni? Aku baru 1st time tengok dan makan. Itupun bos aku MNH bawak balik dari Ipoh masa dia pi outstation. AKu jadi jakun jap. Menurut kata bos aku..Jeruk Jambu ni hanya ada kat sana jek..

Satu plastik ada 2 biji. Harganya RM10.00. Boleh tahan jugaklah...rasa Jeruk Jambu ni? Agak manis sedikit dan tidak masam.
Sesiapa yang belum mencuba silalah cari di sana ek....Selamat Mencuba.

Alin Marlini : sangat suka jeruk cermai......tapi susah nak dapat kat Sg Buloh...

14 ulasan:

Sofya berkata...

Jambu jeruk ni ada gak kat R&R sg Perak.. tapi tak bei pun tengok ja.. sedap ka?

iduraz berkata...

salam, pernah mkn jeruk jambu nih, tapi manis skit kan..

zahidah dihaz berkata...

cantiknya warna jambu tu...lama dah tak makan jeruk cermai...



New Entry: Clarins free skincare trial products

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine berkata...

patutlah xpernah dengar pon pasal jeruk jambu ne... hehehe

Alin Marlini berkata...

Sofya : tak brp sedap..sb kt suka yg masam..ni jeruk manis

iduraz : mmg betul..manis

zahidah : sedapkan jeruk cermai

Top : hehehe..benda baru nih..

kak ziana berkata...

Akak dah makan tapi tak sedap..I dun like at all..PAstu dia ada kaler merah..dia bubuh pewarna je..hr tu akak bli hijau n merah..dua-dua makan sket pastu buang... membazir betul

Zura berkata...

nie bukan jambu epal ke...nampak cm jambu epal...nmpak sedap..

iza berkata...

Assalam...
Jeruk jambu tu berlambak-lambak dijual di Cameron Highland...tak elok sgt mkn jeruk tu, dah la manis dgn pewarnanya lg..

mama tims berkata...

tak penah makan lagi..masam tak?..

Yan berkata...

macamana rasanya ye? tak pernah jumpa pun.

~najwa~ berkata...

betul kata iza, kat cameron ada byk. mula2 dulu yang jual tu tipu, katanya epal kacuk jambu..rupanya jeruk jambu je, ahaha.

Ajeyy Rawk berkata...

perrrrgghh !
sedakk tu ..
share la sini sikit .. hehehe ^_^

p/s : check my latest entry :) :

5 Sebab Kenape matapelajaran sejarah membosankan !

Gempar !! Pocong melompat di KB Mall !

yg_indah berkata...

jeruk tu siam punya hasilan la.2biji rm10?mahalnya.paling mahal kt sini sebiji rm2 ja.

munna berkata...

first time tgk jambu ni kat blog alin... cantilkah pulak klu alin tak potong tadi siyes munna ingatkan epal tadi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...