KAMU YANG SUKA SAYA

27 Oktober 2010

Misi Mengempiskan Perut 100 Hari

Kempis Perut 100 hari?Ada berani sahut cabaran aku?

Mesti korang terkejut kan..apasal pulaklah aku tetiba nak kempiskan perut. Badan kurus...pleaseeee...berat aku 48kg..berat jugaklah tu kan...tapi sejak kebelakangan ni aku raser semacam kat perut aku ni. Makin buncit plak.Opss....bukan mengandungkan ek....

Jom!!kempiskan perut bersama aku dalam masa 100 hari...Camner plak tu?Ari tu member aku ada bagi petua..so aku ingat aku nak trylah...Cara-caranya ialah :

  1. Perah sebiji limau nipis @ 3 biji limau kasturi kedalam satu gelas air suam. Minum setiap  pagi  1/2 jam sebelum breakfast.
     
  2. Anda tidak dibenarkan sama sekali menengok, membeli, menyentuh apatah lagi meminum minum berais dan  berkarbonat. Minum air masak jek..(aduss....nak minum air masak ni yang lemah skit..)

     
  3. Andak hendaklah makan malam selewat-lewatnya jam 8 malam. Kalau terlebih sudah...baik jangan makan. Makan roti atau biskut jek.
     
  4. Jangan makan bersulamkan air. Aduss..ni pun lemah buat aku..pasal aku ni kuat makan 
    pedas..kalau tercekik ke..tersedak ke..sapa nak jawab??? 
  5. Buat sit up setiap bangun pagi ngan malam. Leh ke aku ni.....chayok!chayok!

Tak susahkan....nak se1000 daya..taknak se1000 dalih...Actually aku dah penah try sebelum rayer ari tu tapi sekejap jek..pasal dah rayer..nak melantak puas2lah..exercise pun maleh nak buat...tu yang boroi jadinye...
So, aku tekad kali ni aku mau ikut segala petua yang ader...demi perutku ni..aku tak mampu nak beli PB cam Kak Red mahal bebenor. So, buat masa ni amalkan petua yang murah jek. 

Jangan lupa ukur lilit perut tu dulu..peh snap gambar before & after. Then tunjuk keberkesananya...hahahahaha...ni bukan contest ek..sesajek jek..


CABARAN BERMULA DARI 1-11-2010 hingga 8-1-2011

p/s : Jangan lupa guna Pati Halia untuk lebih berkesan.

2 ulasan:

sshida berkata...

mau juga ekut petua ni...tp pas deliver le....akan daku usahakan demi kecantikan peyut ineh...hehhe

Alin Marlini berkata...

kena buat shida...makin dibiar makin gendut plak nnt...kikiki..xper ada 3 hr lg leh makan sakan...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...