KAMU YANG SUKA SAYA

03 September 2010

Buka Posa @ De Palma Hotel

Weeked lepas bukak posa kami telah ditaja oleh BIL. Memang tiap2 tahun tahun family Pak Matusan ni akan berbuka posa diluar. So, tahun ni kami aku decide pi De Palma Hotel    (tupun dpt diskaun). Semua adik beradik pergi + Mak + Abah + Sepupu campur 12 orang semuanya. Sib baik ada orang dalam dapat gak diskaun...ngeh!ngeh!. Aku tak sure ada baper jenis makanan pasal aku bukannya leh makan semua pon..perut kecik...

Sampai kat sana dah pukul 7.10 mlm..macam semut orang dok beratur amik makanan. Kami duduk meja 56 & 57.

Tengoklah Balqis ngan Qayyum tu...sangat seronok mereka..yelah dah posa dapat ganjaran makan kat hotel..opkos seronokkan...aku pun seronok gak...

Eh!eh! saper jejaka bertaik lalat didagu sebelah aku ni???Nilah anak buah aku (anak kakak sepupu). Siap paksa Ibu dia nak bukak posa kat hotel gak...encem tak? Umur baru 17 tahun...

Abah kontrol macho ler tu...kena paksa amik gambar...kikikiki...
Kek..kek..kek..favourite aku ler tuu...
Nipun makanan aku gak....


Biasa ar...gambar wajib....

Malam tu Hafiz Hamidon buat entertainment...syok gak..peh tu ada ghazal...suara penyanyi dia sgt sedap. Siap ada cabutan bertuah lagi...tapi nombor kitaorang tak naik pun...kukukuku...

Sampai abih orang nyanyi baru kitaorang balik. Anak2 import suruh adik bawak balik dulu...pasal aku ngan Encik Suami nak pi Jln TAR. Sajer cuci mata...buang duit....

Kepada BIL..terima kasihlah kerana setiap tahun taja bukak posa kami. Semoga rezekimu lebih murah dan mudah di masa akan datang. Amin. InsyaAllah...lain masa SIL mu ini yang belanjer plak...tapi takat kedai mamak Maju Ahmad tu bolehlah...kikikiki.....

* BIL = Brother in Law
* SIL = Sister in Law

3 ulasan:

Anne berkata...

Foods kat de palma memang sedap2...pernah makan kat situ:)

Ogy berkata...

salam ziarah :)
datang sini...baca entry dan follow sekali...

Alin Marlini berkata...

Anne : mmg sedap pon..sampai tak termakan...
Ogy : mekacih...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...