KAMU YANG SUKA SAYA

19 Julai 2012

PRINCESS MAN

Jewel In The Palace telah melabuhkan tirainya.

Kini saya tengah layan Princess Man plak. Memang betul-betul kemaruk drama Korea betul saya ni. Sampai budak-budak opis pun tegur...kenapa saya suka layan citer-citer klasik ni. Memang saya suka citer-citer berkisarkan Raja-Raja ni. Seronok. Gembira. Bahagia.

Kalaulah orang Malaysia boleh buat drama bab istana dan raja ni pasti menarik. Saya memang nak sangat tengok Raja, Permaisuri dan anak-anak Raja ni hidup dalam istana dorang tu. 

Ahmad Idham, Pierre Andre, Shamsul Yusof, Rosham Nor...tolonglah buat drama pasal Raja-Raja ni macam zaman P.Ramlee dulu tu...dari korang buat psl momok, pelesit..cintan cintun, rasuah, rempit..baik buat citer..Saya sokong 150%.

Dalam Princess Man ni,  heroin dia..rupa-rupanya heroin dlm It's Okay Daddy's Girl gak. Ngeh!Ngeh!


 Princess Man


Moon Chae Won sebagai heroin yang bernama Lee Se Ryung.
Park Shi Hoo sebagai hero yang bernama Kim Seung Yoo.
Dua-dua comelkan?


OST Princess Man, I Love Too from Baek Ji Young
 
bara bol su bakke eobseoseo..manjil suga eobseoseo..seulpeo..
baro ape seo inneun geudae..geurigo geu dwie na..
hangsang geuneuri jin goseseo..geuneuri jin eolgullo..ureo..
dorabwa dallago mot haneun naya..tto nunmuri naneun naya..

naeiri wado sarang hae..eojeboda deo sarang hae..
gaseum ane inneun mal..kkeonaeji mot han chae..
oneuldo geudaereul sarang hae..

geudae dwie itgineun sirheo..maeil yeope itgoman..sipeo..
geu nari ogireul won haneun naya ..geu ttaemune saneun naya..

bogo isseodo geuri wo..gachi isseodo oero wo..
honjaman haneun i sarang..kkeuchi boiji anha..
seoreoul mankeum..himi deuljiman..

naeiri wado sarang hae..eojeboda deo sarang hae..
gaseum ane inneun mal..kkeonaeji mot han chae..
oneuldo geudaereul sarang hae..geudaeman sarang hae..

nae mam..hanado moreuneun..
babo gateun geu saram..nae nun ape geu saram..
geurae..geudaenikka..

bogo isseodo geuri wo..gachi isseodo oero wo..
honjaman haneun i sarang..kkeuchi boiji anha..
seoreoul mankeum..himi deuljiman..

naeiri wado sarang hae..eojeboda deo sarang hae..
gaseum ane inneun mal..kkeonaeji mot han chae..
oneuldo geudaereul sarang hae..geudaeman sarang hae.

Punyalah berbelit lidah makcik nyanyi lagu Korea ni. Banyak sangat huruf o & ae....tapi memang sedaplah OST Princess Man ni. Lunak merdu suara Baek Ji Young ni.


19 ulasan:

kakcik berkata...

Selamat menyambut Ramadhan, Alin. :)

aanie berkata...

minat korea jugak ek....

kak alin tgk running man x? best gilerr....

.: iEyLa :. berkata...

sampaikn pic bbm die pon gmbar ni..hihi

wahida berkata...

dorang tak berani nak buat, sbb takut tak laku...huhu...

Marya Yusof berkata...

As salam Alin,

Setuju dgn kata2 Alin tu ttg movie msia yg buat cerita ntah apa2 kan...hehehe... Marya pun suka dgn cite bergenre raja2 & king & palace ni... tp xpernah tgk cite korea punya version biasa tgk cerita cina jek...hee :))

Nens Collection berkata...

bestnyeerr leh layan citer camtu..
kt sini xde yg minat..xde org nk donlod..huhu

NURULHANIF berkata...

dah lama xtgk drama korea..selamat menyambut bulan ramdhan.. :)

eB berkata...

lamer plk x lyn citer korea nih... hu3

Hanis Azla berkata...

mmg minat betul ni.. he..he.. sampai lirik lagu pun ada.. dah lama betul akak tak layan citer korea.. terus rasa ketinggalan..

Salam ramadhan buat alin dan keluarga.. selamat berpuasa..

Liza Razak berkata...

wahhh..minat betul kak alin layan cite korea yer..saya minat running man jer..hehe

So Shy Lady (SSL) berkata...

akk pun mlekat klau layan drama korea haha

slamat bpuasa ye!

ieda berkata...

salam ramadhan dikk
ekekek akk dah lama x layan korea nie .. skrg dah kureng ;)

Tanpa Nama berkata...

syok nyer boleh layan cerita kat ofis..

Tanpa Nama berkata...

syok nyer kt ofis pun boleh layan cerita..

alinac lover berkata...

saya pon suka jgk layan korea, tp xde masa sgt huhu

abiwan berkata...

wohooo,, suka korea ke?.. sama la kita. =)

kakngah berkata...

kostum diorg superb kan....

Mama-ILuvU berkata...

Salam Ramadhan,

Saya dah follow awak, follow saya balik yer :-)

Saya ada buat giveaway. Jemput join.


http://mama-iloveu.blogspot.com/

- dieyana - berkata...

selamat berpuasa alin...wah! kemaruk drama korea pulok doh...hehehhe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...