KAMU YANG SUKA SAYA

31 Januari 2012

Upin Ipin

"Jadikan hari-hari semalam kamu sebagai satu kenangan. Jadikan hari-hari esokmu sebagai satu perjuangan yang masih belum diselesaikan" - Little Voice

Weekend kami di minggu lepas. Dari Sungai Buloh ke Kg Melayu Subang terus ke Shah Alam. Cari apa? Cari makanlah...hehehehe..

Tak terniat pun nak ke Shah Alam sebenarnya..Encik Suami sangat baik hati plak aritu..semua tempat sanggup singgah demi memenuhi kehendak isterinya.
 
Masuk jek dari simpang Tesco Shah Alam, belok kiri terus nampak opis Upin Ipin. Suka sangatlah bebudak 2 orang tu. Tak dapat jumpa yang real..jumpa tempat makan pun jadilah.


Restoran Upin Ipin ni berkonsepkan masakan kampung. Ada Nasi Ayam Upin & Ipin. Saya makan masakan kampung jek sebab terliur tengok gulai siput sedut. Dah lama tak makan. Balqis & Qayyum pun pelik tengok Mama makan siput sedut. Ngeh!Ngeh!


Pada saya agak sedap jugaklah masakan kat situ. Menepati selera saya. Harga pun berbaloi.


Habis makan kami possing2 kat corner opis Upin Ipin. Ada lukisan besar gambar Upin & Ipin.

Keluarga baru Upin & Ipin (^__^)
Nipun keluarga baru Upin & Ipin akan datang :)

Sekian sahaja pengembaraan kami bersama Upin & Ipin.


13 ulasan:

Sidratul Muntaha berkata...

salam kenal yer..
tak dan nka bwk ke sini lagi even meru dgn shah alma punya lah dekat tiap kali blik rumah mak
bukan ape..
karang singgah sini
setot dgn ara tak mo blik.
huhuhu

Fieza79 berkata...

wahh best tmpt mkn ni...makanan ok tak..?

.: iEyLa :. berkata...

best nye kak..
hurmm..bile nak bwk lagi sorang ahli kluarga baru upin ipin nih?? :p

Chenta Eyfa Najibrz berkata...

wahhhh menarek gak ni lin.leh bw hero2 akk g..kompom sukeee.

kakchik@ella berkata...

Tak penah try lagi. Since Arlin dah cite2 ni, boleh la KC try.

Rozita berkata...

Comelnya tempat ni. Mestilah tak lepas peluang bergambar ngan upin dan ipin.

adarnadzmie berkata...

syoknya dpt bergambar ngan keluarga upinipin...hehe

mummy_ayu berkata...

wah..best tu posing2 nagn poster besar upin ipin..kalu bawak Ian & irismesti diaorang suka posing2 nie..:-)

tak sabar nak tunggu apam angry bird..

Dalila Hamid berkata...

x pernh lagi sggh makan sana...

noornazuha berkata...

glamer btol upin n ipin ni ek..masa kitaowg g Bali hr tuh,diowg pun dok bz kata psl Upin n Ipin ni...indon suka kot..hehe..anyway, best ke restoran tuh?mcm nak try jeh

LYAfrina berkata...

mesti sgt2ceria restoran ni..byk lukisan kalerful..nmpakpon rmai org gak ni..paling suka..budak2 la kan..

kasihibu berkata...

tak pernah singgah lagi, selalu lalu kawasan tu
nampak menarik pulak

ziana berkata...

Lin, blkg umah akak jer..tapi akak pun tak g lagi..Mu tak try SOLO ke..restaurant ijau tu beratur org..depa kata sedapa sangat

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...