KAMU YANG SUKA SAYA

09 Januari 2012

Dari Kuala Perlis ke Langkawi (^__^)

Okay..ini part terakhir Cuti-Cuti Malaysia saya....

Dari Satun kami terus menyusuri Kangar untuk ke Kuala Perlis. Kalau dari rumah sepupu saya di Bedong memang agak jauh nak rempit ke Kuala Perlis. Jadi kami bermalam kat tepi jeti Kuala Perlis.


7 tahun lepas, masjid ni masih belum ada. Sekarang dah tersergam indah. Cantik sangat tepi laut.

Makan malam ditepi jeti Kuala Perlis. Kerang Giant..berani makan? Saya tak berani.
Tiket zaman sekarang. Dewasa RM18 seorang, kanak-kanak RM13 seorang. Tapi ini untuk harga weekdays kot..weekend mahal skit kot.
Budak paling excited. Maklumlah tak pernah naik feri.
Sebelum naik feri..possing dulu..
Feri MV Lada Tiga nama diberi. Kami duduk belah atas. Memang selesa. Siap pasang citer hantu lagik. Kalau naik feri, saya tak buleh toleh kanan kiri. Paling koman tidooo...nanti pening a.k.a mabuk laut.
Selepas settle sewa van Vanette (yang agak usang) dengan kos RM100 setengah hari yang saya rasa agak mahal tapi dah last minit ..bolehkan ajer..


Destinasi pertama dan itu tujuan utama ...kami ke Gedung Haji Ismail Group. Gambar di atas tu kat depan kedai di Pekan Kuah. Tak banyak yang berkenan...usher-usher line dulu...
Pilih kuali bang?
A'ah! Bini paksa beli. Nak Tefal jugak katanya..
Bini senyum sampai ke telinga (^__^)
Hasil borongan kami. Tak taulah kereta muat ke idak ni....
Kami ke Langkawi setengah hari jek...pukul 5 dah nak naik eri. So, terpaksa bergegas pusing-pusing pulau. Tak banyak yang kami singgah cuma demi memenuhi permintaan Qayyum yang beria-ia sangat sampai menangis-nangis nak nengok Helang yang besar tu..lagi 5 minit nak naik feri...kitaorang berkejar-kejaran ke situ.
 
 
 
 
Baru puas hati Qayyum dan saya tidak rasa terkilan sebab dah bawak Qayyum ke situ walaupun banyak tempat bersejarah kami tak jenguk dan dalam hati saya...akan bawak sekali lagi anak-anak kesini satu hari nanti.

26 ulasan:

kakcik berkata...

Kena ambil cuti lama sikit untuk ronda satu pulau tu ... :)

.: iEyLa :. berkata...

bestnye tgk budak encem happy..
mummy die lg la happy..hikhik

ratusiput berkata...

jiran ratu kata...jejak kaki ke langkawi...hati rasa tenang...betul ke...?cantiknya alin ber'shawl'...ajo ratu leh?ratu lilit dh serupa hantu bungkus :)

AnneRaini berkata...

syoknye gi langkawi...nak pergi jugakkkk...

atuk berkata...

Assalamualaikum Alin

seronoknya Qayyum...
siap berpusing2 lagi...he he

tak beli coklat ke..

eB ezrin berkata...

uish kerang tuh...

adarnadzmie berkata...

kejap jer alin n the gangs singgah langkawi yer... tak per nnt bole datang lg kan...hehe...

munna berkata...

besnya ke Langkawi...munna InsyaALLAH bulan 2 ni sampai ke sana

:: Mrs.Eady :: berkata...

ala..rindu langkawi! :(

ziana berkata...

Lin nanti g lama sket..best..MAkan pun best..Mana pinggan mangkuk akak?

~najwa~ berkata...

borong sakan tuu...

Izan Ishak berkata...

wahhh...syoknya kak alin jalan2 langkawi ye. nasib baik dpt penuhi permintaan qayyum nak b'gmbr kat helang besar tu...

akak...seram pulak tgk kerang giant tu. besar sgt!

Myra Jay berkata...

Borong sakan di Langkawi ye kak :)


Kuali brand Tefal ni memang bagus kan ;)

Fieza79 berkata...

wowoo best jalan2 langkawi...part shoping2 tu yg best sebenar nya...kami pun pi hari tu tkde pun jln2 ke tmpt bersejarah..byk habis kan masa kat tmpt shoping je...sb dh julung2 kali pi situ...harus nk shoping shj...hehee

Hanis Azla berkata...

shopping2 yg best kat langkawi tu.. he..he.. bestnya dapat kuali tefal..

afzan berkata...

pegi langkawi kalau tak beli pinggan mangkuk memang bukan langkawi namanya

ratna berkata...

Berapa harga tefal kat langkawi? Best betul tgk kat kedai2 tu...

Dalila Hamid berkata...

beruntung dapat jalan2 1 family camni.... best tgok... dela x sbar nk blik kg..... kerja pun malas

Chekgu Azrine berkata...

belum sampai lagi langkawi..kesian saya... huhu

abah khalisha berkata...

aritu abah ke sana tk berpeluang nak pergi tangkap gambar kat helang tu..maybe next time

Citarasa Rinduan berkata...

wahhhhhhhhh.. mengancam abis layan pic alin..
romatik alin dan en somi..

Anne berkata...

Anne suka Langkawi,ckp kt hubby aritu nak pegi lagi lah.

p/s:gmbr alin & hubby so sweet.

MrS. F!zA berkata...

wowieeee,...besnya shopping pinggan mangkuk..

mr.curly berkata...

fuhh dh lame tul den xpoie langkawi..

#orait..den stat kumpul duit nk poie sne lak..hikhik

Aishah Jahirah berkata...

last pg langkawi masa sekolah..hehee.walaupun study kt perlis tp xpg langkawi pun...

salam kenal ye...;)

bdk johor berkata...

memang best dapat ke sana. ingat nak ke sana lagi ar. tapi tak tau bila.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...