Putera
Ketam? Ingatkan Putera Katak jek...hehehehe...saje jek saya ubah nama.
Biar glamer Putera Ketam plak. Ketam ni memang feveret saya dan anak
dara saya. Tu yang terasa nak makan ketam terus suruh Encik Suami cari
kat Econsave..nasib baik ader..apalagi..mulalah operasi....
Bahan-Bahan :
4 ketul ketam
10 biji cili padi*
2 biji bawang besar*
1 biji kelapa (diperah santannyer)
2 btg serai
1 helai daun kunyit
2 keping asam keping
sedikit garam
* bahan2 dikisar
Cara-cara :
- Masuk cili yang telah dikisar, santan, garam, daun kunyit, serai & asam keping. Sentiasa kacau dengan api yang perlahan agar tidak bertaik minyak.
- Bila dah melegak..masukkan Putera Ketam. Kacau hingga mendidih.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan