KAMU YANG SUKA SAYA

11 Ogos 2011

Dalam Hati Ada Taman :)

Salam Khamis semua....

Dah 11 hari kita berpuasa kan...sekejap jek rasanye...

Biasalah dah dekat-dekat nak raya ni..macam-macam nak beli tapi duit tak adoo....hehehehehe...

Last weekend....demi menyedapkan hati sendiri apabila ada orang tegur saya tanam bunga dalam plastik hitam je ke? Sila lihat SINI. Hahahahaha..Sila gelak Besar! Itu semua keje Encik Suami..lalu...saya terus mengajak Encik Suami ke Kampung Melayu Sungai Buloh @ lebih dikenali TEKO. Kat situ memang famous amouslah kalau nak beli bunga ke? Pasu bunga ke? Apa-apa jelah yang berkaitan dengan laman/taman rumah. Harga juga lebih rendah jika pandai tawar menawar.


Ini Bunga raya...memang cantik. Macam-macam warna ada. Harga pun berpatutan. Dari RM12-RM20 mengikut warna.


Yang ni tak tau bunga apa ek? hehehehe...pun cantik jugak pasal colourfull..


Mula-mula malu-malu gak nak snap gambar pasal ramai orang. Sekali tengok amoi sebelah sibuk berpossing..saya pun keluarlah mini kamera saya...


Yang ni plak pokok daun jek..takder bunga..


Saya memang suka Bunga Ros tapi susah mau jaga..


Cantik kan??


Yang ni pun tak tau bunga apa..tapi cantik kan..Purple kaler lagik...

Puas snap gambar..puas belek-belek bunga..mata naik juling..tak tau mana satu nak pilih. Semua cantik-cantik!

Cer teka..cer teka..mana satu pilihan hati saya?Ngeh!Ngeh!Ngeh!

13 ulasan:

.: iEyLa :. berkata...

ape2 yg warne purple mesti lawa..hihi

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine berkata...

wah.. cantik nye sume bunga2 ne kak.. sy confirm mesti akak pilih yang ros merah tu kn :) tol x? hehehe

Hana Faza-same person berkata...

hamboih cantek2.. hana suka pokok bunga tp smpai la tak berjaya tak tanam sendiri..hehehe

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ berkata...

satu pon xbeli...

moneymakergroup berkata...

suka bunga tapi tak tahu nak jaga :)

Safee Sali Dirisik Kelab Jerman

Zeeqa ~ Ajie berkata...

Minat jugak bunga ros. Yang kaler merah selalu nampak orang tanam. Hehe..

deqlis berkata...

wahh byk nyer...semua cantik...
deqlis pun suka..pernah beli tap mati... deqli beli ros merah laakonon..tp mati kekeringan di bumi KL hehe

kasihredha berkata...

tak tau nak teka
sebab semua berkenan

Lovely Kitchen berkata...

fresh mata dpt tgk pokok2....

ibuintan berkata...

yang kaler purple tu bunga lavender kan... cantik


okid takde ke?

Yan berkata...

mmg santik santik.. tp bila tiba kita yg bela, tak menjadi sangat lah pulakkan.

Alin Marlini berkata...

Ieyla : suprise...
Top : suprise

Hana : baru je nak try tanam + biar

Ceroi : hahahaha...

money : baru nak cuba

zeeqa : bunga ros susah mau jaga :)

deqlis : ros kena jaga betul2

Kak Kasih : semua cantk kan kak..

LK : hehehehe..sweets..

IbuIntan : lupa nak ty tokei bunga tu..orkid ada tapi Alin tak minat kak.

Kak Yan : ALin baru jek nak try + biar jek kat umah..hahahha

NeenaAnuar berkata...

I suker giler ngan bunga ros.. tapi itu lah bunga yg paling tak menahan.. so I suker lavender coz dia leh tahan up to 5 years! and tulips pun I suker.. tapi malangnyer bunga2 yg I suker tu takdok kat sini! ehehehhe... but like Lavender leh lah dpt kat cameron! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...