KAMU YANG SUKA SAYA

14 Januari 2011

Cara Nak Pasang Linkwithin & Ubah Ayat

Assalamualaikum...kalau u all perasan..dalam blog saya ni dah tambah 'Linkwithin'. Ianya akan lebih memudahkan u all usher2 enty2 saya yang sudah2 tu..tak payah susah cari kat Label. Pada mulanya saya pun blur2 gak..camnerlah nak buat menatang tu..tapi dengan adanya CIK TOM yang comei tu..mudah saja..kena pandai godek2 je....

Dan atas permintaan bakal jiran saya di Saujana Utama, Sg Buloh  SHIDA...saya ajarkan tutorial camner nak buat 'Linkwithin'. Camner CIK TOM ajar..camtu jugak saya follow...

Step 1

Mula-mula pi website untuk 'Linkwithin' SINI. Pehtu keluar cam di bawah ni...klik 'Get Widget'..


Step 2

Klik pada 'Install Widget'...


Klik pada 'Add Widget' plak...


Akan keluar cam di bawah ni pulak....automatik 'Linkwithin' akan berada di bahagian tepi...korang boleh drag ke bahagian di bawah catatan entri korang....senangkan....


Maka akan keluar "You might also like" @ "Anda juga mungkin meminati" cam di blog saya juga....cuma ayat jek berbeza...


Step 3

Kalau korang rasa cam tak best jek ayat  "You might also like" @ "Anda juga mungkin meminati" tu...korang leh letak ayat power korang gak....

Korang hanya TAMBAH coding kat bawah ni di depan coding yang asal tadi...


'AYAT POWER KORANG' meaning korang letak ayat korang sendiri tau..janganlah salin ayat saya tu...ngeh..ngeh..ngeh...(raser bersalah gak kalau tak bagitau...mana tau ada yang lurus bendul...)

'Linkwithin' ada keistimewaannya...mana tau pada blogger yang baru singgah blog atau blogger2 lamer yang tengah usher2 post entry lorang  pehtu rasa cam boring jek..nak nengok yang lamer2 punya entry plak...kat 'Linkwithin' ni memang dah nampak widget yang ada tajuk + gambar lagi. So senanglah sang blogger2 skodeng entry lama-lama korang. 
Disamping tu leh up skit traffic korang. Siapa untung???Saya dan korang jugak...kikikiki...


Alin Marlini : Harap-harap SHIDA berpuas hati ek..leh belanjer laksa nanti tau....




4 ulasan:

CIK TOM berkata...

nice sharing yunk :)

Amy Syaquena berkata...

good info thanks for sharing..

sshida berkata...

got't...tenkiu alin....akan d implementkan..hehhe

sshida berkata...

alin: pertanyaan lg....tak berjaya la nak tukar ayat sendiri kat "you might also like"....tu....waaaaaaaaa

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...