KAMU YANG SUKA SAYA

17 Januari 2011

Bila Mama Tak Balik Rumah...Babah Buat Hal.....

Sejak adik Qayyum tak sihat nie...aku terpaksa betapa kat rumah mak aku. Memang jika diikutkan awal tahun ni kena pindah rumah kami..tapi..disebabkan adik Qayyum...aku terpaksa sambung kontrak duduk rumah mak lagi.

Sejak itulah aku dah tak balik rumah aku kat Saujana 3. Dan sebab tu jugak Babah mula buat hal....

Mula-mula Babah buat nie...


Hari ni sajer buat sport check lawat rumah...sampai-sampai jek dah nampak pokok buluh tu..tak tau bila masa Babah beli..memang dia tak bagitau aku..

Perasaan aku? Senngih sampai ke telinga..nasib baik Babah tau pokok feveret aku...mekacih laling..i luv u...

Ada lagi suprise Babah.....


Sekali ada batu-batu putih plak depan rumah....nak terjojol plak biji mata ni...cam tak percaya Babah buat nie...hua..hua..hua..

Ingatkan kat luar rumah jek...rupa-rupanya...

  

Ambik koooo...dalam rumah pun penuh batu-batu putih nie...adohyaiiii...laling....takkan mau buat taman dalam rumah jugak....

Laling jawab : Takpe....sementara jek..batu banyak lebih..sok2..awak dah balik..kita ubah balik...

Aku : sengih jekk....sib baik dia memahami....

Dan yang tak boleh tahan....ada lagi suprise untuk aku....


Babah dah beli sofa....tapi naper kaler coklat??????Orang nak kaler itam @ kelabu......

Babah jawab : takper...yang ni nanti nak letak hall kat atas...kan kater hall atas nak konsep coklat plak...nanti awak dapat bonus..awak belilah sofa idaman awak tuuu....

Aku : sib baik jawapan bernas....leh bersabar lagi...

Apapun..memang aku terkejut...pandai gak Encik Suamiku ni buat suprise ek...mentang-mentanglah aku jarang balik...^_^

Tak sabar rasenyer nak duduk rumah sendirikan...tapi apapun kena tunggu adik Qayyum simen kakinya dulu...pasal sekarang ni susah nak angkat dia pasal ada area tv kat kaki adik Qayyum..nanti takut tersangkut tak ke nayer...

InsyaAllah...kalau adik Qayyum dah ok sikit Mama & Babah & Kakak Balqis tak sabar nak bawak adik Qayyum balik rumah kita....mudah-mudahan selamat semuanya...

Alin Marlini : Awak.....sayang....sangat...awakkkk....:)

9 ulasan:

Fieza79 berkata...

adoi best nya huby kretif mcm nie..ni segala idea utk decoration umah kita jela yg buat...bertuah Alin...

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ berkata...

like!!~~ like!!~~




jom singgah my blog n being my followers too...tq

http://mummylovepink-lovely.blogspot.com/


and

jom singgah my shop blog...tq

http://mummylovepink-shoppaholicblogspot.blogspot.com/

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ berkata...

like!!~~ like!!~~




jom singgah my blog n being my followers too...tq

http://mummylovepink-lovely.blogspot.com/


and

jom singgah my shop blog...tq

http://mummylovepink-shoppaholicblogspot.blogspot.com/

Alin Marlini berkata...

Fieza : ngeh..ngeh..kreatif kekdang jadi kekadang tak menjadi gak...

Weiyda : ok done...

norh berkata...

sweetnya both of u :)

Nadia Mashuri berkata...

huhu..
best nya dpt suami tau hias2 ni..
hehee..
semoga bahagia selama nya..
=)

Alin Marlini berkata...

boleh kira ngan tangan bp kali dia buat suprise..hahahaha

Ayu berkata...

salam alin,
thanks sudi keblog akak ya..
wah sweet surprisenya en hubby buat kejutan untuk isteri tercinta..
semuga ur son cepat sembuh dan balik kerumah sendiri ya..take care..:-)

Alin Marlini berkata...

samer2 kak ayu...hrp semuanya berjalan lancar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...