KAMU YANG SUKA SAYA

24 Ogos 2010

Masih Relevankah Kad Raya?

Masa lunch tadi aku sempat pi Sogo ngan budak chambering ni semata-mata nak beli kad raya. Ada gak suara2 sumbang : 

"apa kelas bagi kad raya...sekarang zaman it..sms boleh..email boleh..facebook ada.."

Bagi aku..walaupun zaman sudah berubah dengan teknologi tinggi...tapi yang lama patut diingati. Kalau takat sms, email ..post kat FB ucapan hari raya..tarakk syokkk...kalau kita bagi kad rayer tu pada kengkawan..mesti orang tu raser gembira. Wah!!!aku dapat kad raya..hati dia mesti berbunga2.Betul tak?

Aku masih ingat zaman sekolah-sekolah dulu..kumpul duit belanja semata-mata nak beli kad raya. Pastu hantar kat kengkawan..dengan pantun 2 kerat :

Pecah Kaca Pecah Gelas
Sudah Baca Harap Balas

Pecah Kaca Pecah Tong
Sudah Baca Harap Gantung

Sebenarnya pantun ni tujuannya nak mintak balasanlah...bila dapat balasan banyak sikit dapat kad raya. Pehtu suruh abah cari ranting2 pokok...cat sikit..pehtu leh gantung kad raya..gantung ketupat...seronok kan???Sekarang mana ada jumpa lagi ranting2 pokok yang gantung kad raya. Nak jumpa orang letak raya kat umah pun susah. Tapi aku still amalkan bab gantung2 kad raya ni..cuma tukar deco skit...tempek kat dinding plak...nampak meriah sikit..korang ada buat lagi????

Oklah..aku nak sambung tulih kad raya plak..ada sesapa yang nak kad raya dari aku???Sila bagi alamat korang..insyaallah aku pos nanti...cepat....saper cepat dia dapat......

Cowww......

6 ulasan:

daisy berkata...

owh..
saya adalah suka kad raya
rasa macam ada sentimental value gitu

Alin Marlini berkata...

betul tu daisy..

Nieza Ishak berkata...

ho hooooooooo

nanti nieza buat entry pasal kad raya .... jangan lupa jenguk ...

entry khas ... huhuhu

Alin Marlini berkata...

wokey nieza...

sshida berkata...

wah bley g jenguk rumah ni tgk deco kat raya dr deco rumah baru ke kad raya......plg penting kad raya utk neighbour baru shida ni takdo ke...keh3x

Alin Marlini berkata...

ngeh..ngeh..shida...sila beri alamat....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...