KAMU YANG SUKA SAYA

26 Julai 2012

Sibuk Masak

Bila puasa semua orang bos bagi pulang awal. Saya masuk kerja pukul 8.30, rehat 0.30 minit & balik 4.30. Bahagiakan kalau hari-hari begitu. 

Orang lain sibuk bekejar pulang ke rumah untuk masak bebagai. Saya pulang lenggang kangkong jek. Sebab. Mak dah masak. Hehehehehehe. Kejam kau wahai anak.

Mak saya biasa masak awal. Pukul 4.30 dah start prepare bahan-bahan masak. Pukul 5 start masak. Pukul 6 semua dah siap.

Saya sampai rumah 5.30. Mak dah habis masak. Suka hati. Mandi-mandi. Siap-siap. Tidur-tidur ayam kejap. Celik mata dah buka puasa. Bahagiakan!

Mak. Terima kasih kerana sudi masakkan lauk sedap-sedap untuk kami. Kenyang perut kami. Berkat mak masak.

Korang mesti masak lauk sedap-sedapkan? Saya masak mungkin di hujung minggu sahaja.

10 ulasan:

.: iEyLa :. berkata...

weee..syok kan kak balik awal camni..
adik balik kul 4..hikhik..
btw syokla mak die masakkn.. :)

kakcik berkata...

Syukurlah kerana masih ada emak tempat bermanja. Kakcik juga seorang emak (yang tiada anak perempuan), jadi tugas masak-memasak memang tugas kakcik sepenuhnya kecuali dibatu oleh tukang masak di kedai makan! :)

Kakzakie berkata...

Alin ada mak tolong masak - best. Kakak pula kalau hari kerja ke tidak memang tak masak bulan ramadhan ni. Semua beli aje di bazar. Sahur je kakak masak simple macam sayur bening dan goreng ikan..

Waktu kerja kita sama... tempat kakak sebab kakak yg set waktu kerja so balik pun pukul 4:30 juga

ieda berkata...

ekekekk bahagiaaaaaaaa
kita same je dik
cuma akk kalau nak buat grg2 memang akk lah yg buat ..
rasanya sempat sbb kita berbuka lambat kan ;)

syukur duk dengan mak dan ayah nie :))

Izan Ishak berkata...

syoknya kak alin...balik je keje tinggal rehat2 je kan. tiba2 rindu nak makan masakan mak... huhu...

:: Mrs.Eady :: berkata...

saje nak bagi kiter jeles la tuu..hehehee...

noornazuha berkata...

saya memang x sempat nak masak..puasa kali ni mmg x ada tenaga, bru try ambil multivitamin, x tau la kesan mcm mana ni....leteh btol

lieyalatif berkata...

waaaahhh jeles tau camnie...mencik...kite tergopoh2 tau balik masak...eh acah jek, kite tergopoh tuang lauk beli dlm mangkuk jek waakakakakaak

Indonesia Ku berkata...

berkunjung kesini sob....salam dari seberang..

Ya ALya berkata...

Kita serupa...mmg mak yg masak..sb ya masih tinggal dgn emak....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...