KAMU YANG SUKA SAYA

23 Februari 2012

Hotel Best Western Jakarta :)

Salam permisi ibuk-ibuk..bapak-bapak..harap-harap semuanya ok aja ya dong!

Hehehehehe...tetiba saya jadi minah indon plak ek...opkoslah sebab baru pulang dari liburan di Jakarta.

"Ko nih Alin...asyik ke indon je kejenya..tahun lepas pun Indon..tahun ni indon lagi..takde tempat lain ker?" soklan dengkikah itu?

"Abih!!dah orang taja...kenalah pegikan..tak pegi rugi plak nantikan......

Sebenarnya saya dan rakan-rakan sedepartment telah ditaja berliburan ke Jakarta dari 16-19 Feb 2012 yang lalu. Usai keje hari Khamis terus bergegas ke KL Sentral. Dari situ kami menaiki SkyBus menuju ke LCCT. 

Memang kali ini dan masa-masa akan datang...kami sedepartment terpaksa merahsiakan percutian kami sebab tidak mahu ada hati yang terluka. Bukan menunjuk-nunjuk..tapi itu janji penaja pada kami. Kami bersyukur sangat..sebab itu rezeki kami.Dan dalam pada itu, saya telah/terpaksa/bohong sunat pada BUDAK PEPEL..ampunkan kakakmu ini ya adikku yang manis.

Kami menaiki Air Asia jam 10.15 malam. First time naik kapal terbang memalam hari. Kecut pun ada tapi sib baik ada kengkawan yang memang fabulous.

Kami sampai di Lapangan Terbang Soekarno Hatta lebih kurang jam 11.15 kot. Tak ingat sangat sebab dah malam buta. Dahlah siangnya sibuk kerah tenaga ngan fail-fail nan berlambak tu..sampai Jakarta semua lemah longlai. Rasa nak sampai cepat ke hotel. Kami menaiki 2 buah MPV dan dikenakan caj sebanyak Rp500,000.00 (RM170.00). Boleh tahan jugak harganya...tapi yelah..sebab dah tengah malamkan...janji boleh bobom kat hotel dengan kadar segera.

Inilah penginapan kami. Best Western Mangga Dua. Memang dekat sangat ngan Mangga Dua tu..jalan kaki pun boleh..tapi nanti capek...hehehehe. Kedudukan hotel ni memang kat lorong tikus tapi hotel dia cantik.
Kami tidur bertiga. Saya, Kak Wanie & Nisa. Macam tahun lepas..still 3 bunga. Untuk Malam pertama kami tidur kat Suitee Room. Besar dan selesa.  

Kalau anak-anak saya ikut..mesti dorang berendam dalam tab ni :)

Satu katil queen + extra bed.

Meja makeup. Cukup untuk kami bertiga.

Ruang tamu yang sangat selesa. Ada 2 tv lcd lagik (^__^)
Hari kedua dan ketiga, kami beralih ke Deluxe Room plak. Bajet!Bajet!Ngeh!Ngeh!
Kali ni bilir air dah takder tab..suma cermin tu jek. Mula berangan nak letak kat bilik umah.Hehehehe...

Kalau korang berniat nak ke Jakarta..saya suggestkan boleh duduk BEST WESTERN HOTEL. Sebab dekat ngan Mangga Dua. Dekat jugak dengan Mangga Square.Boleh jalan kaki atau naik bajaj. Makan pun sedap-sedap belaka kat hotel ni terutamanya spaghetti. Fuhh!! terangakat beb. Kalau dulu kami duduk ASTON MARINA. Memanglah lagik best tapi tu hotel berstar-star...hehehehehe...ditaja bolehlah kan....

Bersambung.......


11 ulasan:

.: iEyLa :. berkata...

patot saye rase pelik je bile kakak saya ni ckp nk balik umah..tp kat KL sentral..
ade sedikit pelik disitu...
rupe2nye...sabo jela..
ole2 tuk sy ade x?? :)

POSH76 berkata...

bessnyer ur vacation.....bilik tu cantek & selesa..

kakchik@ella berkata...

KC pulak tak minat area Mangga Dua tu. sesak dan berhabuk.

adarnadzmie berkata...

ooooo..alin ilang sbb g indon yer... syoknya dpt tajaan..hehe..
byk sopin ke???..

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine berkata...

wah best nye kak dapat berjalan2 kt tempat org.. xajak sy pon.. hehe

norh berkata...

wah..best giler kalau jalan2 ada yang menaja.. bila la saya nak ditaja? hu hu

Rozita berkata...

Best tu...saya belum sampai lagi jakarta ni..

ratusiput berkata...

uish kalau ditaja mmg rugi bangatlah alin kalau tak pergi kan.ehehe.bila la ratu nak sampai indun ni.baru sampai batam je :) cantik mmg hotel tu...mahal tak?

munna berkata...

waduh.... seronok ya kamu di sana... siap ada penaja lagi....

Liza Razak berkata...

patut la lama x update..rupa2 nya pegi holiday :)

noornazuha berkata...

murah ke barang situ?macam menarik kan.....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...