KAMU YANG SUKA SAYA

20 Disember 2011

Tips Tambah Trafik Blog

Selamat Malam semua...tak pernah-pernah wat entri secara siaran langsungnih..first time.

Pertama kali mahu ucapkan ribuan/jutaan terima kasih pada sifu saya ALONG XP. Kalau tak kerana saya selalu rasa jeles ngan trafik dia yang mencanak. Nuffnang yang tanpa segan silu asyik bertandang kat blog dia..mungkin saya masih begituan sahaja. Betul kata dia..tanpa usaha sebarang kerja pun tak menjadi.

Saya rasa amat gembira sangat malam ni bila tengok pengintai saya semakin bertambah. Selalunya paling ramai pun takat 70-80 orang jek..nampak sangat blog ko tak glamer...hehehehe..Tapi malam ni...alhamdulillah..berkat kesabaran dan ketekunan saya dalam dunia blogger ni mendatangkan hasil yang memberansangkan.

Tak percaya? Jom lihat..

Terlebih sasaran. Pada awalnya, saya target 100 orang jek yang sudi jenguk blog picisan ni. Tapi takat pukul 11 malam tadi...terlebih 34 orang plak. Mahu tak bangga..bangga siutt...hampir 3 tahun berblogging..hari ini adalah hari paling bahagia saya berblogging.

Nak tahu rahsia saya?

Ada banyak rahsia dan cara untuk tingkatkan traffik kita..tapi ikut pangkal hati kita jek. Kalau kita rajin berusaha..pasti ada kejayaan.

Saya tak larat nak ikut semua rahsia dan cara untuk meningkatkan traffik. Buat masa ni saya follow satu cara jek.

Korang boleh singgah KELAB BLOGGER. Korang glamerkan sendiri blog korang kat KELAB BLOGGER. Konsepnya...kunjung mengunjung. Janganlah mengharapkan orang jek menjenguk blog korang dan korang pandang selayang pandang jek. Rajin-rajinkan jari jemari halus korang tu..singgah blog diorang pulak. Dan jangan lupa plak..follow sekali. Apa salahnya bantu membantu. Dorang seronok..korang pun seronok. Camtulah perasaan saya sekarang ni. Best! 



13 ulasan:

Eera Shera berkata...

yg pastinya kena update selalu kan

hazriey91 berkata...

nice sharing...

Alongxp berkata...

sifu ke?hehehe... tersipu2 malu saya bila ada org kata saya sifu..

eB ezrin berkata...

fb yer? alahai :)

Alin Marlini berkata...

Era : tu sudah pasti..

Hazriey : :)

Alongxp : sifulah jugak..hehehe..mekacih

eb ezrin : y darling? mesti mls bkk fb..hehehe

yangyuyu berkata...

true

CIK MAY berkata...

betul tu..rajin melawat..orang akan melawat blk..klu ade BE lagi kene rajin melawat orang lain.klu tak nnt Be tu ilang cepat...

Dalila Hamid berkata...

tq info alin.... dela serang sekarang...!! hhee

ainnoraini berkata...

fb pun tak berapa nak update..

aanie berkata...

segan nak promot kat kelab blogger...sb entri sy merapu sokmo...huhu..

ziana berkata...

Tahniah la Lin..Tapi Blog mu mmg akak ari-ari singgah pun..yg 34 tambah tu akak la 35 kali semalam..he..he.

- dieyana - berkata...

segan la nk promote diri..kihkhihk....tapi dieyana sentiasa bertandang blog kawan2, blog2 feveret...itu pun bleh tambah trafik kan? ;-)

eni osman berkata...

tq alin...klik2 dua2 iklan alin...sori...tak tau alin nak dtg penang...lama tak online,tak tau cerita apa2....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...