KAMU YANG SUKA SAYA

19 Mei 2011

Tutorial Macamana Nak Tukar Nickname di Yahoo Mesengger

Pagi..lama tidak ke udara..tetiba ada soalan "Macamana nak tukar nickname kat YM?" Kalau sesaper yang selalu chatting ngan aku mesti perasan aku tak letak Alin Marlini. Nickname aku Little Voice. Okey..aku nak bagi tutorial yang aku tau serba sedikitlah...

Step 1

Jika anda mengguna Yahoo Mesengger.. Sila buka akaun YM anda. Pehtu korang tulislah Yahoo ID ngan password korang. Sign in.

Step 2

  
Akan keluar camgini. Klik kat mesengger seperti ditandai merah itu. Klik "My Contact Details".

Step 3

  
Dah tu..korang tukarlah nama glamer korang tu. Cam nama glamer aku "Little Voice". Then Save & Close.
Step 5

 Mudahkan....kalau korang ada cara lain. Sila beri tunjuk ajar jugak.


14 ulasan:

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine berkata...

saya dah lama xbukak ym kak :)

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ berkata...

wah..senang ja no....nak tukar jg lah..tq for the info ya...

Nieza Ishak berkata...

sejak berFB dah jarang berYM ... huhuhu

sLeepIng beuty berkata...

semudah itu kan alin.. hehee

Norhafiza berkata...

oo..mcm tu upenye...kakNo pun dh lama tak guna YM sejak dia kong walikong..

Zura berkata...

kekdg terlupe...nice jgak ade tutor nie...

Alin Marlini berkata...

Top & Nieza : YM senang skit dr FB..

Ladyzul : tukar jgn tak tukar

Intan : hehehehe..mudah jek

Kak No : sib baik opis ni still leh YM2 lagi

Zura : cubalah..

makdara TERdiva berkata...

dah lama tak bukak YM :(

eB ezrin berkata...

tq... tapi eB lamer dh x leh bkk ymn... hu3

PinKy MoMMa berkata...

FB kadang2 hang huhu..YM lagi cepat data di antar ;p

Made Budi berkata...

perlu dicoba nih tutorialnya. thanks

KELI OH KELI berkata...

TQ...baru keli taw...hehe..")

Amy Syaquena berkata...

thanks ia sangat membantu..

Yan berkata...

akak br je active balik guna YM ni.. gara2 terjebak cinta cyber lah..hee

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...