KAMU YANG SUKA SAYA

08 Jun 2010

Kunci Rumah...

Alhamdulillah...impian untuk memiliki rumah baru tercapai jugak. Selama ni selagi tak dapat kunci tu aku rasakan macam bukan rumah sendiri. Ni...bila dah dpt kunci rumah siang malam termimpi2..tak sabar nak duduk rumah baru. Lepas ni bermulalah episod pening kepala aku. Mana nak pikir nak pasang grill rumah, nak buat kicthen cabinet, nak buat plaster siling, nak beli perabot, nak beli alat elektrik. Al maklumlah...selama 10 tahun usia perkahwinan kami..aku tinggal bersama keluargaku. Raser macam baru kahwinlah pulak...semua nak kena beli. Pelan2 kayuh....hehehehe...

Sebenarnya aku dah postkan beberapa gambar rumah baru aku tu kat Facebook tapi ada beberapa "silent reader" yang takder facebook. Atas permintaan mereka aku letak gaklah gambar rumah baru ni. Bukan nak menunjuk2 (pinjam kater2 shida sahabat bloggerku yg baru..yg juga bakal jiranku...tak sangka kitaorang akan berjiran). Betul jugak kater Shida tu..kadang-kadang kiter ni suker2 jek tempel gambar2 tapi ada orang yang tak senang duduk...jeles tak tentu pasal. Bagi aku..aku suker tengok..jadikan pengalaman hidup.

So, teng...teng...inilah Rumah aku......
Hah! ingat tau no umah aku 20...
Welcome........jemput masuk...tapi orang takder....kikikiki...
Ini ruang dapur...erm...dapat ker dapur impian aku nikan....takder orang nak tlg sponser ke?
teng!teng! kat sinilah tempat aku ngan Encik Suami akan beradu nanti..Ingat nak wat tema merah putih. Cantik tak?
Yang ni plak bilik Baby ngan Adik...dorang dah demand nak makeup bilik masing2
Eh! Encik Suami ni..rajinnyer cangkul...ker eksyen jek...kikiki....
Ni..gambar dr sudut bwh ke atas...hehehe...umah aku dr atas leh tgk bwh..sok2 kalau maleh trn tangga lompat jek dr situ...

xyah susah2 beli frame...ni kat tepi tangga
Oklah...guys...jangan risau...nnt bila semuanya dah sempurna...aku akan buat kenduri rumah baru...

1 ulasan:

Made Budi berkata...

wah rumah barunya bagus sekali, congratulation ya, semoga tambah bahagia dan sejahtera dirumah barunya :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...