KAMU YANG SUKA SAYA

14 Jun 2010

Kipas!!!oh!!Kipass!!!!

Hari tu cari kipas untuk 3 bilik kat tingkat atas. Aku ni memang fussy skit bab brand2 nih..bukan aper....aku nakkan yg baik + kualiti + murah + tahan lamer = jimattttttt.....hehehehehe..

Cari punya cari akhirnya beli 3 kipas Panasonic Bayu..4 bilah = RM245, 5 bilah = RM285..Murah tak? Murahkan.....kalau korang nak gak..pegi cari kat kedai elektrik Panasonic kat Bandar Baru Sungai Buloh (yang baru tau).

Pehtu Encik Suami tanya "Kipas untuk hall tak beli sekali ker?". Aku ni nak sangat kipas kaler itam...tapi salesman tu kater designer kat Panasonic tu belum sempat nak design kipas kaler itam lagi. So, akupun geleng kepala.

Demi misi mencari kipas kaler itam..aku banyak search kat website. Selalunya kipas kaler itam ni xder branded..cap ayam pun ader..tp yg branded n glamer serta trendy terkini yelah cap Alpha & Elmark buatan Singapore. Aku pun p kedai lampu kat Bukit Rahman Putra. Alhamdulillah..kipas itam aku ader disana. Alpha brand. Tawar punya tawar..tokei kedai bagi RM295 dari RM300.Aku order 2 dan duit sudah selesai dibayar. Tokei kater esok boleh amik. Sebelum p aku dah call ngan kedai tu n conpem ada stok. So, malam ni Encik Suami pun dengan xcitednyer p kedai tu..n korang nak tau apa tokei kater???

"Kipas tu xder stok..sudah call supplier...u mau kipas Elmark..bagus jugak!!!!" Encik Suami memang berhati mulia dan balik dengan kabar kurang menyenangkan. Aku...apa lagi..hangin satu badan...aku call tokei kedai tu dgn hati yg amarah..memang aku tgh geram pon.

"Allo tokei..apsal u kater itu kipas Alpha takder stok plak?Apsal dr semalam u xmo ckp xder stok..tak payah susah2 i order"
"i sudah tipon...tp takder stok"
"brp lamer blh dpt?" tokei x tau jwb..
"i bg tempoh 1 bln..kalau xder...i mau duit i balik" tokei kater ok.

Marah sangat aku..yelah..geram...semalam kater ader...conpem hr ni leh amik..ni xder plak..saper yg x hanginkan...kalau korang mesti hangin gak kan????Siap offer soh beli brand lain plak...macamlah aku tak tau...brand tu mesti tak laku n byk stok...nak abihkan stok..sohlah aku beli. Sorilah..i'm not stupid customer...

Ok..enough...hati aku dah reda skit....hehehehe...sorilah ter emosional plak...


2 ulasan:

Sofya berkata...

salam..
saya pun sama cam awak la..
tengah survey kipas siling untuk ruang tamu n dapur.. ingat nak cari kaler itam gak..
awak, leh tak letak gambar kipas yg awak dah order tu..
mana tahu kot2 berkenan..

Alin Marlini berkata...

wasalam sofya...nanti ada ms sy buat entry kipas tu yek...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...